Snel duidelijkheid over toekomst Planckaert en Van Der Schueren in volgwagen
foto: PhotoPress.be
donderdag 22 november 2018 om 11:17

Snel duidelijkheid over toekomst Planckaert en Van Der Schueren in volgwagen

Walter Planckaert en Hilaire Van der Schueren krijgen volgende week te horen of zij ook in 2019 nog een volgwagen mogen besturen. Beide ploegleiders zijn dit jaar zeventig geworden, wat betekent dat zij volgens de regels van de KBWB niet meer achter het stuur mogen zitten van een volgwagen. De bond is echter bezig deze regels aan te passen en dus krijgen de ploegleiders van Sport Vlaanderen-Baloise en Wanty-Groupe Gobert snel duidelijkheid, meldt Het Nieuwsblad.

“In de Ronde van Wallonië zag ik iemand met maar één been aan het stuur zitten. Is dat dan veiliger dan een alerte en gezonde mens zoals ik, die in januari toevallig 71 jaar wordt?”, vertelt Van Der Schueren met onbegrip.

In de reglementswijziging, die volgende donderdag door de raad van bestuur goedgekeurd moet worden, staat dat ploegleiders die de leeftijdsgrens van zeventig gepasseerd zijn een licentie aan kunnen vragen, mits hun alertheid en medische attesten in orde zijn.

“Een mens van zeventig laat zijn kop niet meer zo snel zot maken. Ik had al gehoord dat ze gingen proberen een uitzondering te maken. Aan de raad van bestuur om een wijze beslissing te nemen”, eindigt Planckaert met vertrouwen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.