Walter Planckaert (74) gaat toch langer door als ploegleider Team Flanders-Baloise
foto: Cor Vos
dinsdag 7 februari 2023 om 19:13

Walter Planckaert (74) gaat toch langer door als ploegleider Team Flanders-Baloise

Walter Planckaert wilde na zijn 75ste verjaardag eigenlijk afzwaaien als ploegleider, maar de oud-renner heeft toch besloten om zijn pensioen nog wat uit te stellen. “Er komt nog een jaartje bij en dan zien we wel”, klinkt het.

Planckaert zou normaal op 8 april, de dag van zijn 75e verjaardag, afzwaaien. Hij komt nu echter terug op zijn eerdere uitspraken, laat hij weten via de ploeg. Voor Planckaert is 2023 alweer zijn negentiende seizoen in dienst van de Belgische formatie.

Planckaert kende als renner ook een zeer succesvolle carrière. Hij boekte in de jaren zeventig en tachtig van de vorige eeuw de nodige grote overwinningen met de Ronde van Vlaanderen, Amstel Gold Race, E3 Classic, Kuurne-Brussel-Kuurne (2x) en Dwars door Vlaanderen (2x). Ook won hij een etappe in de Tour de France.

Planckaert (8 april 1948) is overigens niet de oudste ploegleider in het wielerpeloton. Hilaire Van der Schueren (22 januari 1948) zag enkele maanden eerder het levenslicht. Die laatste zal na het wielerseizoen 2023 wel stoppen als ploegleider.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.