Gianni Vermeersch kon bijna niet meesprinten in Romandië: “Derde was hoogst haalbare”
foto: Cor Vos (archief)
woensdag 24 april 2024 om 17:42

Gianni Vermeersch kon bijna niet meesprinten in Romandië: “Derde was hoogst haalbare”

Gianni Vermeersch kon na afloop van de eerste etappe van de Ronde van Romandië leven met zijn derde plaats. De coureur van Alpecin-Deceuninck dacht tien minuten daarvoor namelijk helemaal niet aan sprinten. “Ik was opeens in een geloste groep”, blikt hij bij Eurosport terug op de etappe.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Ik was verrast dat Julian Alaphilippe aanviel op de top van de laatste klim. Op dat moment zat ik in het midden van het peloton”, herinnert Vermeersch zich. “En opeens zat ik in een geloste groep. Daardoor had ik een beetje stress, want we kwamen pas twee kilometer voor de finish terug. Dat was best nog wel een inspanning.”

In die laatste kilometers kon Vermeersch zich nog een weg naar voren banen. Xandro Meurisse zette hem vooraan af. “Ik kreeg nog een perfecte lead out, maar derde was het hoogst haalbare. De snelheid lag namelijk zo hoog dat ik alleen in de wielen kon blijven”, aldus Vermeersch, die alleen Decathlon AG2R-ploegmaats Dorian Godon en Andrea Vendrame voor zich moest laten.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.