Stijn Steels uit ongenoegen over neutrale wagen
foto: Cor Vos
maandag 25 maart 2019 om 14:17

Stijn Steels uit ongenoegen over neutrale wagen

Interview Stijn Steels (29) reed gisteren een opvallende GP Denain. Eerst maakte hij deel uit van de kopgroep, die hij moest laten rijden na een leegloper. Daarna werkte hij zich uit de naad voor kopman Lars Boom. Steels uitte na afloop zijn ongenoegen over de rol van de neutrale wagen. “Belachelijk dat die geen reservewielen bij heeft.”

Eén van de vier Belgen in de vroege vlucht was Stijn Steels. Maar nog voor de finale begon, had hij af te rekenen had met een lekke band. “De neutrale wagen had alleen een reservefiets mee met Shimanopedalen. Daar ben ik niets mee, aangezien wij met Lookpedalen fietsen”, zuchtte hij achteraf. “Als ik dan moet wachten op een reservefiets van de ploeg, dan snap ik het nut niet goed van een neutrale wagen.”

GP Samyn
Ook in de GP Samyn kwam Steels in een gelijkaardige situatie terecht. Hij was mee met de kopgroep, reed lek en moest wachten op ondersteuning tot het peloton gepasseerd was. “Dit zijn de belangrijkste koersen om zelf iets te proberen. Als je dan pech hebt en de neutrale wagen kan niet helpen, dan kan ik niet tevreden zijn. Ik rijd met een goed gevoel rond en ik kan het alweer niet laten zien”, reageerde de uitgeweken Antwerpenaar ontgoocheld.

Dus besliste Steels gisteren om het werk op te knappen voor de ploegmaats. De kopgroep had nog 45 seconden voorsprong en ondertussen hadden van der Poel en Kirsch de oversteek gemaakt. “We hadden twee opties: Boy van Poppel mocht zich sparen voor de sprint. Lars piloteerden we naar de kasseistroken, daarna was het aan hem. Als je één van de topfavorieten in de ploeg hebt, dan moet je die in een zo gunstig mogelijke positie afzetten in de finale.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.