Streekrenner Julien Vermote: “Het zal geen sprint worden in Kuurne”
foto: Cor Vos (archief)
zondag 1 maart 2020 om 12:16

Streekrenner Julien Vermote: “Het zal geen sprint worden in Kuurne”

Interview Voor Julien Vermote is Kuurne-Brussel-Kuurne niet zomaar een wedstrijd, aangezien de renner van Cofidis een man van de streek is en daarom extra gebrand op een goede prestatie. “Het motiveert wel, ik koers bijna dagelijks in deze omgeving. Het voelt als thuiskomen”, zo vertelt hij voor de start aan WielerFlits.

De 30-jarige Vermote stond gisteren ook aan het vertrek van Omloop Het Nieuwsblad, maar de West-Vlaamse hardrijder kon zich niet onderscheiden. “Het plan was om vol mee te koersen, maar dat viel door de omstandigheden tegen. Ik deed op een gegeven moment een regenvestje aan, maar net op dat moment ontplofte de koers.”

“Ik zat hierdoor slecht gepositioneerd. Het peloton brak in verschillende delen en ik reed daarna achter de feiten aan”, aldus Vermote, die vandaag hoopt op een beter koersverloop. De oud-renner van Quick-Step en Dimension Data verwacht geen (massa)sprint in Kuurne. “Het is echt een lastige wedstrijd.”

“De finale is lastig en valt echt tegen. Er zullen niet veel renners meer terugkeren na de heuvelzone”, zo voorspelt de streekrenner. Zijn ploeg Cofidis start vandaag met zes renners, aangezien Kenneth Vanbilsen zwaar ten val kwam in de Omloop. Lotto Soudal moet het ook met één mannetje minder doen, Jonathan Dibben is te ziek om te starten.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.