DSM nieuwe hoofdsponsor Team Sunweb
foto: Team DSM
vrijdag 4 december 2020 om 12:19

DSM nieuwe hoofdsponsor Team Sunweb

Vakantieaanbieder Sunweb heeft vanwege de coronacrisis besloten om zich terug te trekken als titelsponsor van de ploeg van manager Iwan Spekenbrink. Het bedrijf wil zich focussen op zijn personeel en klanten, maar zal wel partner blijven van de WorldTour-formatie. Team Sunweb gaat vanaf 1 januari verder als Team DSM.

Het nieuws werd bekendgemaakt op de teampresentatie van de ploeg. De formatie zal in 2021 dus door het leven gaan als Team DSM. DSM, de nieuwe hoofdsponsor, is een Nederlands chemiebedrijf met een internationale uitstraling. Ze zijn vooral bekend vanwege hun inspanningen op het gebied van de fijnchemie en biotechnologie.

“De cirkel is rond”
Sunweb blijft wel betrokken bij de ploeg, maar zal dus niet meer in de naam van de ploeg terug te vinden zijn. “De cirkel is rond”, zo liet Tim Van den Bergh, commercieel directeur van Sunweb, weten tijdens de presentatie. Volgens Van den Bergh kwamen de doelen van de sponsor en de ploeg niet meer met elkaar overeen.

“We zijn geraakt door de coronacrisis, waardoor we op een kruispunt kwamen te staan. We moeten ons focussen op onze corebusiness om deze crisis door te komen.” Er is, net zoals met Sunweb het geval was in 2017, geen lengte van de overeenkomst met DSM naar buiten gebracht. Over het budget worden eveneens geen uitspraken gedaan.

Nieuwe weg
DSM, dat al vijf jaar partner was van Team Sunweb, is vanaf 2021 dus de nieuwe hoofdsponsor. Recensiesite Zoover is dan weer de nieuwe co-sponsor van de formatie. Sunweb was sinds 2017 hoofdsponsor van de ploeg en maakte sindsdien grote successen mee. Zo won Tom Dumoulin drie jaar geleden de Giro d’Italia.

In 2018 verlengde de reisorganisatie het contract nog tot ‘onbepaalde tijd’, maar door de onzekere tijden in de reisbranche dit jaar vanwege COVID-19 is de ploeg gaan uitkijken naar een andere hoofdsponsor.

RIDE Magazine
1 Reacties
Sorteer op:
4 december 2020 13:26
Toch altijd lastig als je hoofdsponsor een erg lelijk logo heeft. Esthetisch gezien nou niet echt een vooruitgang.
Los daarvan natuurlijk super mooi dat er een vervanger is voor Sunweb in deze lastige tijden.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.