Sven Nys: “Heel knap wat Mathieu hier doet”
zondag 5 oktober 2014 om 21:02

Sven Nys: “Heel knap wat Mathieu hier doet”

Het zat Sven Nys vandaag niet mee in Gieten. ’s Morgens moest hij noodgedwongen ergens parkeren waar dat niet mogelijk was, waardoor zijn camper schade opliep. Daarnaast ging zijn start compleet de mist in: “Het was misschien mijn eigen fout, maar na de minuut stilte werd omgeroepen ‘nog een minuut’, maar tien seconden later werd het startschot gegeven”, sprak Nys na afloop. De minuut stilte was er ter nagedachtenis aan de onlangs overleden Superprestige-perschef Marc Van Landeghem.

Door zijn slechte start werd hij ver achteruit geslagen in het veld. “Ik heb de eerste rondes geen renners van voren gezien. Op een gegeven moment zag ik dat Mathieu van der Poel pech had en hij sloot aan. Maar eigenlijk heb ik de gehele koers mijn eigen tempo gereden. Ik kreeg ook niet echt steun van anderen, maar ik heb ook niet altijd alle risico’s genomen. Als ik hier dan derde wordt, op een parcours dat zich voor Lars van der Haar en Mathieu leent, is het een goed begin van mijn seizoen.”

Nys roemt Van der Poel. “Mathieu was ook iets vinniger op de zandstroken en passeerde wel binnendoor, waar ik dat in eerste instantie ook een paar keer had kunnen doen. Vervolgens miste ik de explosiviteit om in zijn wiel te blijven. Maar ik voel wel dat er power in de benen zit. Het is dan ook een fijn gevoel dat anders coureurs mijn wiel niet konden houden. Ik ben daardoor erg tevreden met mijn derde plaats en ik denk ook niet dat er meer in zat”, aldus Nys. Hij voorspelde vooraf al dat de twee jonge Nederlanders op het podium zouden staan. “Het is heel knap wat Mathieu doet”, voegt hij daar nog aan toe.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.