Sven Nys wint Noordzeecross in Middelkerke
woensdag 23 december 2009 om 16:14

Sven Nys wint Noordzeecross in Middelkerke

Sven Nys heeft aan de Belgische kust voor de derde opeenvolgende keer de Noordzeecross gewonnen. In Middelkerke was de Belgische kampioen de betere van Tom Meeusen en Klaas Vantornout. De Noordzeecross, die tot geen enkel regelmatigheidscriterium behoort, is de oudst georganiseerde cross van België, en volgens de organisatie “wellicht van de hele wereld”.

Ondanks een slechte start vond Nys al snel aansluiting bij Meeusen en Vantornout, die de leiding hadden genomen. Halverwege de wedstrijd kreeg Vantornout het op de technische omloop erg lastig om het tempo van zijn twee kompanen te volgen en moest hij lossen. Op twee ronden van het einde rekende Nys dan af met Meeusen, die opnieuw een zeer knap resultaat behaalt.

Nys wint al voor de vijfde keer in Middelkerke. “Deze overwinning doet weer deugd Zeker nu er een zware periode aanbreekt met bijna alle dagen een cross. Iedereen heeft het over een minder goeie seizoensstart voor mij, maar de laatste tijd tikt het tellertje mooi aan”, vertelt de Belgische kampioen bij Sporza.

Uitslag
1. Sven Nys (Bel/Landbouwkrediet) 1u00m00s
2. Tom Meeusen (Bel/Fidea) + 16s
3. Klaas Vantornout (Bel/Sunweb-Projob) + 1m00s
4. Dieter Vanthourenhout (Bel/BKCP) + 1m09s
5. Rob Peeters (Bel/Landbouwkrediet) + 1m15s
6. Tom Van den Bosch (Bel/AA Drink) + 1m18s
7. Jan Verstraeten (Bel/Elite-2) + 1m20s
8. Jonathan Page (VSt/Planet Bike) + 1m25s
9. Ben Berden (Bel/Revor) + 1m49s
10. Kenneth Van Compernolle (Bel/Sunweb-Projob) + 1m54s

All Stars Cross
Voorafgaand aan de wedstrijd van de profs werd in Middelkerke ook de All Stars Cross verreden. Hierin namen enkele voormalige Belgische wereldtoppers, zowel uit het veldrijden als van op de weg, het tegen elkaar op. De zege ging naar Belgisch veldritbondscoach Rudy De Bie, die op de laatste helling van de dag een demarrage plaatste en solo over de streep kwam. “Ik was zeker geen topfavoriet, maar heb het toch kunnen afmaken. Ik moet als bondscoach toch het goede voorbeeld geven?” grapte De Bie achteraf. Zijn broer Danny werd tweede, Johan Museeuw derde.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.