Sweeck elfde na BK-kater: “Champagne, twee pinten en wat friet”
foto: Cor Vos
maandag 13 januari 2020 om 17:55

Sweeck elfde na BK-kater: “Champagne, twee pinten en wat friet”

Laurens Sweeck had zondag zijn Belgische titel goed gevierd, maar dat zorgde vandaag ook voor buikpijn in Otegem. De kopman van Pauwels Sauzen-Bingoal begon nog goed, maar eindigde uiteindelijk als elfde.

“Ik ga dit niet meer terug doen”, kon Sweeck na afloop lachen bij WielerFlits. “Een glas champagne met de ploeg en twee en een halve pint. En dan nog wat friet bij. Dus dat zal het wel zijn.”

‘Na de val was het beste er wel af’
In de openingsfase liet Sweeck zijn gloednieuwe kampioenstrui direct zien, maar na een versnelling van Mathieu van der Poel viel hij letterlijk weg. “De benen waren op zich wel goed, maar ik had een kleine schuiver toen Mathieu doortrok”, zegt hij. “Eli schoof onderuit en ik zat in het wiel, daarmee vielen we alle twee. Het was heel glad, maar dat soort dingen gebeuren. Daarna was het beste er wel af.”

Voor de Belgische kampioen wacht nu een trainingsstage in aanloop naar het WK in Zwitserland. “Morgennamiddag vlieg ik naar Mallorca, dus ik heb de tijd om mij op het gemak klaar te maken”, aldus Sweeck. Vanuit Mallorca vliegt hij op en neer voor de Wereldbeker in Nommay. Daarna vervolgt hij zijn stage, om voor Hoogerheide weer terug te keren in België.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.