Thomas De Gendt verlengt bij Lotto Soudal tot eind 2024
foto: Cor Vos
maandag 4 juli 2022 om 12:10

Thomas De Gendt verlengt bij Lotto Soudal tot eind 2024

Thomas De Gendt heeft zijn aflopende contract bij Lotto Soudal met twee jaar verlengd. Daardoor rijdt de rasaanvaller nog tot zeker eind 2024 bij het Belgische WorldTeam, waar hij aan alweer zijn achtste seizoen bezig is.

“In deze ploeg ben ik de renner mogen worden die ik altijd heb willen zijn: een aanvaller”, vertelt De Gendt in de aankondiging van Lotto Soudal. Sinds hij in 2015 bij het team kwam, boekte hij verschillende grote overwinningen. In 2016 won hij de Touretappe naar de Mont Ventoux, in 2017 de Vueltarit naar Gijón, in 2018 het bergklassement van de Vuelta en in 2019 de Tourrit naar Saint-Étienne. Dit jaar voegde hij daar een zege in de Girorit rond Napels aan toe.

De afgelopen acht jaar waren vooral een succes, concludeert hij. “Ik kijk ernaar uit om daar nog twee jaar aan toe te voegen. Ik ben nieuwsgierig naar de evolutie van de ploeg in de komende jaren met de ontbolstering van jonge talenten als Arnaud De Lie of Maxim Van Gils en de nieuwe cosponsor (Dstny, red.) die aan boord komt. Hoewel het voor mij steeds moeilijker wordt, blijft mijn ambitie om wedstrijden te winnen. Daarnaast wil ik de ploeg helpen zoveel ik kan.”

De Gendt viert zijn overwinning in de etappe rond Napels in de Giro d’Italia 2022 – foto: Cor Vos

“Hoewel we hem allemaal kennen als een grappenmaker die nooit opgeeft, was het vorig seizoen niet altijd even gemakkelijk voor hem”, zegt ploegmanager John Lelangue. “Ik ben dan ook heel blij om te zien hoe hij dit seizoen teruggekeerd is. In eerste instantie door hard voor de ploeg te werken wanneer dat nodig was. Maar met zijn ritoverwinning in de Giro heeft hij opnieuw laten zien wat iedereen eigenlijk al wist: met Thomas De Gendt ben je nooit klaar.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.