Tijdrittalent Mikkel Bjerg voor drie jaar naar UAE Emirates

maandag 5 augustus 2019 om 15:54
Tijdrittalent Mikkel Bjerg voor drie jaar naar UAE Emirates

foto: Cor Vos

UAE Emirates heeft de strijd om Mikkel Bjerg gewonnen. De talentvolle Deen van Hagens Berman Axeon, wereldkampioen tijdrijden bij de beloften, was erg gewild op de transfermarkt, maar zette uiteindelijk zijn handtekening onder een driejarig contract bij de WorldTour-ploeg uit de Emiraten.

“Mikkel is een van de grootste talenten ter wereld als het gaat om het tijdrijden”, stelt ploegbaas Joxean Matxin. “Hij is houder van twee wereldtitels bij de beloften (wereldkampioen tijdrijden in 2017 én 2018, red) en samen met Brandon McNulty kan hij de maatstaf worden in die discipline. Het is ook belangrijk om erop te wijzen hoe dichtbij hij kwam in zijn pogingen om het uurrecord te verbreken, wat op zo’n jonge leeftijd erg indrukwekkend is.”

In oktober 2018 zette Bjerg al de derde afstand ooit neer op het Werelduurrecord, al kwam zijn 53,730 kilometer niet in de boeken omdat er geen UCI-officials aanwezig waren bij zijn poging. “Mikkel zal van grote waarde zijn voor onze ploeg in het werk tegen de klok. Maar hij is niet alleen een geweldige tijdrijder; hij kan een zeer veelzijdige renner worden. Sterk op het vlakke en op de kasseien en ook kan hij de kortere beklimmingen goed aan.”

“Ik koos voor UAE Emirates omdat het team grote interesse toont in de ontwikkeling van jonge renners”, licht Bjerg zijn keuze toe. “Het is erg spannend om deel uit te maken van een WorldTour-team, dat wordt gekenmerkt door een fundament van ervaren renners naast enkele van de beste talenten van een nieuwe generatie, zoals Jasper Philipsen, Tadej Pogačar, Brandon McNulty en Andres Camilo Ardila.”

Ook Jumbo-Visma had interesse
Ook onder anderen Jumbo-Visma en Deceuninck-Quick Step waren in de strijd om Mikkel Bjerg. De Deen stond lange tijd hoog op het scoutinglijstje van de Nederlandse ploeg, maar uiteindelijk bleek er geen match te zijn, schreef WielerFlits eerder.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.