Tim Torn Teutenberg de beste in Parijs-Roubaix voor beloften, Sloveense zege bij junioren
foto: Cor Vos (archief)
zondag 7 april 2024 om 15:13

Tim Torn Teutenberg de beste in Parijs-Roubaix voor beloften, Sloveense zege bij junioren

Tim Torn Teutenberg heeft zich op de erelijst gezet van Parijs-Roubaix voor beloften. De talentvolle Duitser van de opleidingsploeg van Lidl-Trek was op de wielerbaan van Roubaix de snelste sprinter. Hij bleef de Brit Robert Donaldson (Trinity Racing) en de Belg Robin Orins (Lotto Dstny U23) voor.

Teutenberg, onlangs nog winnaar van Olympia’s Tour, is de opvolger van de betreurde Tijl De Decker. De Belg wist vorig jaar solo een loodzware Parijs-Roubaix Espoirs te winnen, maar overleed enkele maanden later als gevolg van een trainingsongeval.

Op de erelijst van Parijs-Roubaix U23 vinden we ook de namen van huidige profs Tom Pidcock (2019), Stan Dewulf (2018), Nils Eekhoff (2017), Filippo Ganna (2016), Mike Teunissen (2014), Bob Jungels (2012) en Ramon Sinkeldam (2011) terug.

De overwinning in de junioreneditie van Parijs-Roubaix ging eerder op de middag naar Jakob Omrzel uit Slovenië. Hij bleef zijn landgenoot Erazem Valjavec, zoon van de oud-wielrenner, voor. De laatste podiumplaats was voor Axel Van den Broek, die U19-wereldkampioen Albert Withen Philipsen van het podium hield. De Deen deed een alles-of-nietspoging, maar die strandde in de finale.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door WielerFlits (@wielerflits)

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.