Timothy Dupont opnieuw Belgisch kampioen strandrace
foto: Cor Vos
zondag 5 december 2021 om 12:59

Timothy Dupont opnieuw Belgisch kampioen strandrace

Timothy Dupont heeft het Belgisch kampioenschap strandrace gewonnen. In Bredene kwam de 34-jarige sprinter van Bingoal Pauwels Sauces WB die ook regelmatig in het strandracen aan de start verschijnt, als eerste over de finish. Bijna vier jaar geleden, tijdens het BK strandracen van januari 2018 in Middelkerke, was Dupont ook al eens de beste.

De strandrace in Bredene betrof een open kampioenschap: niet-Belgische vergunninghouders mochten ook deelnemen, maar uitsluitend renners met de Belgische nationaliteit en met een vergunning met een Belgische UCI-code kwamen in aanmerking voor de nationale titel. Op het strand van de West-Vlaamse kustplaats mondde de koers uit in een sprint, die werd gewonnen door Timothy Dupont vóór de Franse kampioen Samuel Leroux.

Emiel Vermeulen was de een-na-beste Belg op de derde plaats, vóór Jasper Dejaegher die vierde werd. Verderop in de top-10 komen we onder meer de namen tegen van Florian Vermeersch (8e), de nummer twee van Parijs-Roubaix, en Tim Declercq (9e). Voormalig veldrijder Klaas Vantornout eindigde als tiende. Brent Van Moer kwam als zestiende over de aankomststreep, Jens Keukeleire vervolledigde de top-30.

Bij de vrouwen was de Belgische titel voor Veronique Florizoone.

BK Beachrace / De Classic 2021
Uitslag elite-mannen
1. flag-be Timothy Dupontflag-nr1
2. flag-fr Samuel Leroux
3. flag-be Emiel Vermeulen – flag-nr2
4. flag-be Jasper Dejaegher – flag-nr3
5. flag-nl Bram Imming
6. flag-be Thomas Joseph
7. flag-be Thieme Van Ruymbeke
8. flag-be Florian Vermeersch
9. flag-be Tim Declercq
10. flag-be Klaas Vantornout
Volledige uitslag

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.