Tobias Bayer verlengt contract bij Alpecin-Fenix tot eind 2023
foto: Cor Vos
vrijdag 10 september 2021 om 13:45

Tobias Bayer verlengt contract bij Alpecin-Fenix tot eind 2023

Tobias Bayer heeft zijn contract bij Alpecin-Fenix tussentijds verlengd tot eind 2023. De 21-jarige Oostenrijker is momenteel bezig aan zijn eerste seizoen als prof en liet dit jaar al mooie dingen zien in de wat zwaardere klimwedstrijden.

Bayer wist als renner van het continentale Tirol KTM Cycling Team de interesse te wekken van de gebroeders Philip en Christoph Roodhooft, de architecten van de ploeg Alpecin-Fenix. De Oostenrijker wist vooral in de wat zwaardere klimkoersen uit te blinken. Zo werd hij in zijn laatste jaar bij Tirol KTM onder meer zevende in de Giro della Regione Friuli Venezia Giulia.

“Ik ben echt blij met mijn contractverlenging, het maakt me trots. De ploeg heeft vertrouwen in me en dat werkt enorm motiverend. Dit voelt echt als mijn thuis. In elke wedstrijd heerst een geweldige teamspirit en winnaarsmentaliteit. Alpecin-Fenix geeft me de kans om verder te ontwikkelen. Ik hoop de komende jaren een sleutelrol te vertolken binnen de ploeg en zelf voor resultaten te gaan”, is Bayer in zijn nopjes.

Dit seizoen 
Bayer heeft dit seizoen, in zijn eerste jaar voor Alpecin-Fenix, voorlopig veertig koersdagen op de teller staan. Hij mocht onder meer opdraven in de Ster van Bessèges, de Ruta del Sol, Boucles de la Mayenne (negende in het eindklassement) en de Ronde van Burgos. In die laatste ronde werd hij veertiende in de eindafrekening, na een knappe vijfde plaats in de bergrit over de Picón Blanco.

Bayer werd vervolgens opgeroepen voor de Vuelta a España, maar wist zijn eerste grote ronde niet uit te rijden vanwege een zware valpartij in de twaalfde etappe naar Córdoba.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.