Tobias Ludvigsson, Jacopo Guarnieri en Rudy Molard naar FDJ
Foto: Sirotti
dinsdag 2 augustus 2016 om 18:49

Tobias Ludvigsson, Jacopo Guarnieri en Rudy Molard naar FDJ

FDJ heeft vandaag drie nieuwe aanwinsten gepresenteerd. Tobias Ludvigsson (Giant-Alpecin), Jacopo Guarnieri (Katusha) en Rudy Molard (Cofidis) komen de ploeg in 2017 versterken.

Ludvigsson reed de afgelopen vijf seizoen bij Giant-Alpecin. De 25-jarige Zweed staat bekend als een goede tijdrijder. Dit jaar eindigde hij als vierde in de openingstijdrit van de Giro d’Italia.

Guarnieri maakt bij Katusha vaak deel uit van de sprinttrein voor Kristoff. Volgend jaar zal hij de sprint gaan aantrekken voor Arnaud Démare. Molard is tot slot bij de ploeg gehaald voor heuvelachtige wedstrijden. Dit jaar eindigde de 26-jarige Fransman als zestiende in de Waalse Pijl.

RIDE Magazine
14 Reacties
Sorteer op:
2 augustus 2016 18:54
Ludvigsson was wel toe aan een nieuwe uitdaging volgens mij, bleef een beetje hangen. Molard snap ik nog, maar Guarnieri vindt ik opvallend; of zou Fischer er mee stoppen?
2 augustus 2016 18:56
Verrassend dat Frederik Ludvigsson bij Giant blijft, of in ieder geval niet meegaat.
2 augustus 2016 19:00
Guarnieri is wat mij betreft de opvallendste overstap; dit jaar een belangrijke motor in een van de beste treinen van het peloton. Blijkbaar willen ze daar bij FDJ nu ook serieus werk van gaan maken. Ludvigsson bleef een beetje hangen bij Giant en zou in een nieuwe omgeving misschien weer een stap kunnen zetten.
2 augustus 2016 19:03
Vind het ook wel opvallend dat Fredrik en Tobias niet samen gaan rijden ja.. ze waren nog zo enthousiast toen Fredrik bij Giant kwam van eindelijk samen in een ploeg. Al heeft ook geen van beide nou echt het palmares waarmee ze in staat zijn te eisen dat de andere broer ook een contract krijgt.
Guarnieri vind ik ook zeker een verrassende transfer, leek me bij Katusha toch een vaste waarde te zijn maar misschien had hij het er niet zo naar zijn zin..
2 augustus 2016 19:21
Opvallende transfer van Guarnieri. Ik kan me niet eerder een Italiaan bij FDJ herinneren.
2 augustus 2016 19:36
Guarnieri was toch altijd dé man voor Kristoff in de sprints? Opvallend dat hij de overstap maakt.
2 augustus 2016 19:43
Frederik Ludvigsson is 3 jaar jonger maar heeft ook nog niet bijgetekend.

FDJ was in het verleden bijna geheel Frans maar ook dat veranderd snel.
2 augustus 2016 19:57
Ludvigsson, Degenkolb, Cheng, de Kort, van der Haar en die twee Amerikanen dus out bij Giant.
2 augustus 2016 20:29
Het was sowieso al opvallen dat Katusha in de Tour de France had gesleuteld aan de sprinttrein. Voorheen was die Haller-Guarnieri-Kristoff. Nu was Morkov de laatste man voor Kristoff in de eerste rit. Door zijn val, werd de sprinttrein toen weer in ere hersteld, maar het was waarschijnlijk al een teken aan de wand dat Guarnieri in principe niet meer de laatste man was voor Kristoff.
2 augustus 2016 20:41
Guarnieri zal misschien inmiddels ook wel ambities voor zichzelf hebben. Misschien in de trein voor Démare in de Tour, maar zelf sprintkopman mogen spelen in een Giro. Bij Katusha werd daar een Porsev naar voren geschoven de laatste jaren.
2 augustus 2016 21:27
Molard vind ik toch een mooie aanwinst. In de heuvelklassiekers altijd bij de beteren en zijn beste jaren komen er in principe nog aan.
2 augustus 2016 21:42
Mijn Noors is niet zo goed, maar volgens mij is Kristoff er niet blij mee dat Guarnieri vertrekt:http://www.procycling.no/kristoffs-frustrasjon-vokser-katusha/
2 augustus 2016 22:42
FDJ kende in de beginjaren wel enkele Italianen. Ik herinner mij bijvoorbeeld nog Andrea peron, Fabrizio Guidi, Francesco casagrande, Max sciandri en davide rebellin.

Madiot wil duidelijk doelen halen met zijn jonge Fransen en daardoor trekt hij de buitenlandse toer op.
2 augustus 2016 23:15
In de vlakke sprints zal Kristoff Guarnieri gaan missen als lead-out, alhoewel Morkov dat gat ook wel aardig kan vullen denk ik. Voor de oplopende sprints is Haller de lead-out boy.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.