Tom Boonen ziet dit voorjaar een unieke kans voor Mathieu van der Poel
foto: Cor Vos
donderdag 11 april 2024 om 11:38

Tom Boonen ziet dit voorjaar een unieke kans voor Mathieu van der Poel

Mathieu van der Poel won in zijn carrière – met Milaan-San Remo, de Ronde van Vlaanderen (3x) en Parijs-Roubaix (2x) – al drie van de vijf wielermonumenten. Luik-Bastenaken-Luik en de Ronde van Lombardije staan nog niet op zijn erelijst, maar Tom Boonen ziet dit jaar een unieke kans om La Doyenne te winnen.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Dat vertelde de inmiddels 43-jarige Boonen in de nieuwste aflevering van de podcast Wielerclub Wattage. De vier vaste gasten – met naast Boonen ook Jan Bakelants, Dirk Dewolf en Mark Uytterhoeven – kregen een dilemma voorgeschoteld met betrekking tot Mathieu van der Poel: De vijf monumenten winnen of het recordaantal zeges in de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix verbeteren?

“Ik zou voor the strive for five gaan”, zegt Tom Boonen als enige. “Mathieu heeft dit jaar nog niet veel gekoerst. En ik denk dat hij in de allerbeste vorm van zijn leven zit. Bovendien zitten we in een uitzonderlijk jaar voor Van der Poel. Veel tegenstanders zullen niet aanwezig zijn in Luik”, doelt Boonen onder meer op de valpartij van Remco Evenepoel, de winnaar van de laatste twee edities van LBL.

Ideale omstandigheden
“De omstandigheden die nu voor zijn neus liggen, komen waarschijnlijk nooit meer terug”, aldus Boonen. “Als Mathieu ooit Luik zou moeten kunnen winnen, dan zal het nu moeten zijn. En waarom zou hij het niet eens proberen om die vijf monumenten te winnen? Zou hij dat ook niet kunnen? Hij moet eerst beginnen met Luik en zien wat dat geeft.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.