Tom Dumoulin, NK Wielrennen, Twan Castelijns, Nederlandse junioren winnen
foto: Sirotti
donderdag 24 mei 2018 om 20:00

Tom Dumoulin, NK Wielrennen, Twan Castelijns, Nederlandse junioren winnen

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat te groot is voor het servet, maar te klein voor het tafellaken. Vandaag onder meer over bonificatieseconden, Twan Castelijns en het NK Wielrennen.

Renners Wanty-Groupe Gobert in de ziekenboeg

Wanty-Groupe Gobert moet de komende weken enkele belangrijke renners (langer) missen. De ploeg meldt dat Pieter Vanspeybrouck vorige week zaterdag tijdens de slotrit van de Tour of Norway zijn linkersleutelbeen heeft gebroken. Maandag werd hij met succes geopereerd. Binnen zeven à tien dagen zal hij zijn training hervatten.

De revalidatie van Bart De Clercq verloopt minder voorspoedig dan verwacht. De Belg brak eerder dit jaar tijdens een training zijn heup. “De breuk is ondertussen mooi hersteld”, aldus De Clercq tegen Sporza. “Maar omdat ik tijdens mijn eerste trainingen nog extra hinder ondervond, heb ik mijn heup nog eens grondiger laten onderzoeken. Het kraakbeen rond de heupkop is niet ongeschonden uit de val gekomen. Dat is waarschijnlijk de oorzaak van de pijn. Daarom onderga ik een extra behandeling, waarbij er gel in mijn heup gespoten zal worden. Hopelijk heeft die behandeling een positief effect.”


Geen breuken voor Wackermann

Luca Wackermann was gisteren een van de grote slachtoffers van de valpartij in de finale van de Baloise Belgium Tour. Zijn ploeg Bardiani-CSF laat weten dat de sprinter niets gebroken heeft. Vanwege zware kneuzingen aan zijn heup, knie en linker elleboog stond hij echter niet aan de start van de tweede rit.


NK voor elite zonder contact, junioren en nieuwelingen geschrapt

Het Nederlands kampioenschap voor elite renners zonder contract, junioren en nieuwelingen kampt met een groot probleem. Rucphen zou deze NK’s huisvesten, maar de gemeente heeft de opdracht vanwege financiële redenen teruggegeven aan de KNWU. De bond heeft nu nog een kleine maand om een nieuw decor voor deze nationale titelstrijden te vinden. Bondscoach Thorwald Veneberg ging ondertussen het parcours van de tijdrit en wegwedstrijd bij de elite mannen en elite vrouwen in Bergen op Zoom, Nispen en Hoogerheide verkennen. Dat deed hij samen met renster Monique van der Ree (WaowDeals) en coureur Sjoerd van Ginneken. Van de verkenning maakten zij twee filmpjes:


Nederlandse junioren winnen ploegentijdrit Nations Cup-koers

De Nederlandse junioren hebben namens de KNWU uitgehaald in de Tour du Pays de Vaud Juniors 2018. In een 4,6 kilometer lange ploegentijdrit van deze Zwitserse Nation’s Cup-rittenkoers waren Lars Boven, Axel van der Tuuk, Wessel Krul, Edo Maas, Ryan Kamp en Adne Koster sneller dan hun Deense en Tsjechische collega’s. Boven is de eerste leider. De Tour du Pays de Vaud Juniors geldt als een van de zwaardere rittenkoersen voor junioren. De laatste vier jaren gingen grote talenten Adrien Costa (2014 en 2015), Marc Hirschi (2016) en Andreas Leknessund (2017) er met de eindzege vandoor.


Castelijns als ploegmanager aan de slag bij Het Snelle Wiel

Twan Castelijns keert terug in het peloton. De ex-prof van LottoNL-Jumbo is namelijk benoemd tot ploegmanager bij wielerclub Het Snelle Wiel, waar hijzelf zijn eerste rondjes op de racefiets maakte. “Ik ben twee jaar beroepswielrenner geweest. In die periode heb ik heel veel ervaring opgedaan en dat zou ik heel graag willen delen met Het Snelle Wiel”, vertelt hij in de onderstaande videoboodschap.


Yates is Giro-leider op basis van bonificaties

Als er tijdens deze Giro d’Italia geen bonificatieseconden waren geweest, had Tom Dumoulin vandaag de roze trui heroverd op Simon Yates. De 25-jarige Brit verzamelde tot en met vandaag 35 bonificatieseconden meer dan onze landgenoot, die in het klassement aankijkt tegen een achterstand van 28 seconden. Zonder bonificaties, had de titelverdediger op dit moment zijn leidertrui teruggehad. De bonus op Yates waren dan zeven luttele tellen geweest.

RIDE Magazine
9 Reacties
Sorteer op:
24 mei 2018 20:12
"NK voor elite zonder "contact", ........... geschrapt"
Diep triest, die mensen hebben al niets, vervalt het NK ook nog.....
24 mei 2018 20:40
Tom heeft toch ook binificatiepunten gehaald? Die moet je daarvan vanaf halen......
24 mei 2018 20:56
@paymans als er staat yates heeft 35 bonis meer gehaald is die rekensom al gemaakt
24 mei 2018 21:07
Heeft Yates dan ergens 1 of 3 seconden gepakt in een tussensprint ?
Alleen met 10 - 6 - 4 seconden kom je nooit op een oneven getal.
24 mei 2018 21:15
@zeewolde
Yates pakte 3 boni sec. in een tussensprint in de rit die werd gewonnen door Matej Mohoric/
24 mei 2018 21:23
Succes Twan met je nieuwe job.
24 mei 2018 22:33
waarom niet een soort punten systeem aan de streep en tussensprints, om de leider te bepalen bij gelijke tijd. en geen boni secondes
25 mei 2018 00:10
Ik zie op PCS dat die leidende junior Lars Boven is de zoon van Jan Boven

https://www.procyclingstats.com/rider.php?id=217475
25 mei 2018 00:21
Ook nieuws kort: na een heupbreuk zit het seizoen van Capiot er (alweer) op. Hoeveel pech kan een jonge renner verdragen?

Om te reageren moet je ingelogd zijn.