Giro 2017: Tom Dumoulin verliest met Phil Bauhaus tweede ploegmaat
foto: Sirotti
woensdag 24 mei 2017 om 17:41

Giro 2017: Tom Dumoulin verliest met Phil Bauhaus tweede ploegmaat

Tom Dumoulin heeft nog een mannetje minder ter ondersteuning. Tijdens de zeventiende etappe is vandaag zijn Duitse ploegmaat Phil Bauhaus afgestapt vanwege vermoeidheid, meldt Sunweb via Twitter.

De 22-jarige renner werd in de selectie opgenomen voor met name de sprints. Bauhaus is de tweede renner bij Sunweb die de finish in Milaan niet zal halen. Tien dagen geleden moest Wilco Kelderman de eerste Sunweb-renner die de Giro verliet. Hij moest noodgedwongen opgeven toen hij in de negende etappe in botsing kwam met een politiemotor.

RIDE Magazine
51 Reacties
Sorteer op:
25 mei 2017 11:28
Quote:
vlek – 25 mei 2017 om 00:52
Je doet net of Bauhaus alleen gesprint heeft.

Hoe dan? Ik stel dat ze ruimte hebben gemaakt voor een jonge renner die niet uitsluitend voor Dumoulin is meegenomen. Ik spreek nergens tegen dat hij buiten de sprintritten gewoon zijn werk heeft gedaan voor Dumoulin, maar vind het dus niet te begrijpen dat ze de selectie niet hebben samengesteld met volledig de belangen van hun kopman als hoofdmotief.

Quote:
Hij heeft meer dan voortreffelijk zijn bijdrage geleverd op het vlakke, iets dat juist jou aan zou moeten spreken.

Zeker. Ik had in zijn plaats dan ook een pure knecht als Teunissen of Frohlinger (gezien de Duitse belangen) meegenomen, want dat werk op het vlakke moet inderdaad niet onderschat worden. Daarvoor heb je echte specialisten nodig, geen renners met bijrollen.

Quote:
Jij immers gaf vorig jaar aan, na Kruijswijk's aanvaring met die sneeuwberg en hij moederziel alleen moest achtervolgen, dat versterking in de bergen niet de prioriteit hoefde te hebben, maar dat er juist behoefte was aan renners die hem op het vlakke veilig naar de bergen konden begeleiden……

Dit is een verkeerde interpretatie van mijn bijdragen in die discussie. Ik heb gesteld dat het aantrekken van twee ervaren klimknechten afdoende moest zijn en er niet doorgeslagen moest worden in de richting van het opstellen van enkel klimmers. Zulke selecties kwamen (en komen) namelijk regelmatig voorbij, waarbij mijn punt was dat je een uitgebalanceerde selectie moet opstellen. De behoefte om in te spelen op de zwakte van de selectie van vorig jaar was logisch, maar om daarbij de sterkte van die selectie uit het oog te verliezen vond ik onverstandig.

Quote:
Bij SUNWEB zou het er overigens ook anders uitgezien hebben wanneer Kelderman in koers was gebleven.

Zeker. Ik zou het ook helemaal niet zuiver vinden om dat gemis hier uit te spelen. Het gaat er in dit geval enkel om dat het veel beter was geweest wanneer er naast Stamsnijder nog een sterke man voor dat werk in de selectie was opgenomen.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.