Tom Pidcock is klaar voor Luik-Bastenaken-Luik: “Wil heel graag mijn eerste Monument winnen”
foto: Cor Vos
zaterdag 20 april 2024 om 10:09

Tom Pidcock is klaar voor Luik-Bastenaken-Luik: “Wil heel graag mijn eerste Monument winnen”

Tom Pidcock heeft met de Amstel Gold Race al een grote zege op zak dit voorjaar, maar de Brit wil ook nog scoren in Luik-Bastenaken-Luik. Na een mindere Waalse Pijl – waar hij zoals zovelen bevangen was door de kou – voelt hij zich in aanloop naar La Doyenne weer ‘écht goed’. “Dit is een van mijn favoriete koersen”, zegt hij een persbericht van INEOS Grenadiers.

“Ik kijk uit naar de uitdaging en het lijden. Ik weet hoe zwaar het wordt, maar ik ben er klaar voor”, aldus Pidcock, die woensdag de verregende Waalse Pijl niet uitreed. “Ik ben weer opgewarmd. Ik kan niet zeggen dat ik trots ben op mijn prestatie in de Pijl, er waren zeker renners beter dan ik die dag, maar ik had het zo koud dat het onmogelijk was om nog aan de koers te denken. Op dat moment kun je beter het zekere voor het onzekere nemen.”

En dus stapte Pidcock af. Hij heeft vervolgens nog wat dagen gehad om te herstellen richting Luik-Bastenaken-Luik, waar hij vorig jaar als tweede eindigde achter Remco Evenepoel. “Ik denk dat ik vorig jaar heel goed gekoerst heb. Tactisch en fysiek, heb ik alles eruit gehaald wat erin zat. Daar kan ik trots op zijn. Natuurlijk is een podiumplek in een Monument fantastisch, maar ik wil heel graag mijn eerst Monument winnen. Als ik aan de start van eentje sta, is dat wat ik tegenwoordig altijd probeer.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.