Toon Aerts is beter dan ooit: “Maar maak me in de Koppenbergcross weinig illusies”
foto: Cor Vos (archief)
woensdag 30 oktober 2019 om 13:08

Toon Aerts is beter dan ooit: “Maar maak me in de Koppenbergcross weinig illusies”

Uittredend winnaar Toon Aerts neemt het vrijdag in de Koppenbergcross op tegen Eli Iserbyt, die dit seizoen dominant is in de cross. Alhoewel de Belgisch kampioen deze week nog wattagerecords trapte, maakt Aerts zich weinig illusies om de zege: “Daarvoor was het verschil in Gavere te groot.”

“Daar had ik me voorgenomen om een paar ronden door de muur te gaan, en te zien hoe de tegenstand daarop reageert. Maar het was mezelf die ik opblies”, aldus Aerts, die vervolgens de wedstrijd op de zesde plaats besloot.

Zo staat Aerts na tien crossen op ‘pas’ een zege. De veldrijder uit Rijkevorsel had bij afwezigheid van Wout van Aert en Mathieu van der Poel op meer gehoopt. “Ik dacht dat ik nu al meer zeges zou tellen, maar het is anders gelopen. Ik had niet verwacht dat er een andere renner op zou staan. Het toont hoe snel dingen kunnen veranderen in de sport.”

“Ik kan met honderd procent zekerheid zeggen: Iserbyt is de factor die ervoor zorgt dat ik minder win”, aldus Aerts. Toch zal hij op de Koppenberg vrijdag niet zomaar het hoofd buigen. “Ik ga mijn vel duur verkopen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.