Topfavoriet Tadej Pogacar goed omringd in Luik-Bastenaken-Luik: “We hebben meerdere opties”
foto: Cor Vos
dinsdag 16 april 2024 om 13:29

Topfavoriet Tadej Pogacar goed omringd in Luik-Bastenaken-Luik: “We hebben meerdere opties”

Tadej Pogacar is zondag de absolute topfavoriet voor de zege in Luik-Bastenaken-Luik. Bij UAE Emirates kunnen ze echter meerdere kaarten spelen, zegt de Sloveen zelf op de ploegsite. Onder meer Marc Hirschi, João Almeida en Sjoerd Bax zullen zondag aan de start staan van La Doyenne.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Luik is een van mijn favoriete wedstrijden en ook een van de zwaarste, dus het is altijd mooi om hier terug te keren”, aldus Pogacar, die vorig jaar hard ten val kwam in LBL. Hij liep daarbij een meervoudige breuk in zijn pols op. Toch heeft hij ook goede herinneringen aan de wedstrijd: in 2021 wist hij het oudste Monument te winnen.

“Sinds de Ronde van Catalonië (die Pogacar met overmacht won, red.) heb ik wat tijd op hoogte besteed met enkele ploeggenoten. We hebben goed opgebouwd richting de Giro. Voor de Ardennenklassiekers hebben we een zeer dynamische ploeg. De vorm is goed en ik denk dat ik het goed kan doen. Maar het hele team is erg sterk, dus we hebben meerdere opties. Dat is altijd een voordeel. Ik kijk er naar uit om zondag weer een nummer op te spelden.”

Naast Bax, Almeida en Hirschi, de nummer twee van de Amstel Gold Race, starten ook Finn Fisher-Black, Domen Novak en Diego Ulissi zondag aan de zijde van Pogacar.

In de Waalse Pijl moet UAE Emirates het zoals bekend zonder de grote kopman stellen. Maar met Hirschi, Ulissi, Almeida, Fisher-Black, Novak, Juan Ayuso en Brandon McNulty staat de ploeg ook woensdag met een zeer sterke formatie aan de start.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.