TotalEnergies verlengt contract met Dries Van Gestel met een jaar
Van Gestel tijdens Dwars door Vlaanderen - foto: Cor Vos
dinsdag 26 oktober 2021 om 16:44

TotalEnergies verlengt contract met Dries Van Gestel met een jaar

Dries Van Gestel koerst ook komend seizoen voor TotalEnergies. De 27-jarige renner tekende bij het Franse ProTeam namelijk voor een jaar bij. Van Gestel was afgelopen seizoen onder andere achtste in Dwars door het Hageland en tiende in de Scheldeprijs. Ook zijn ploeggenoten Julien Simon en Paul Ourselin verlengden hun contract met een jaar.

Van Gestel wil op de website van de ploeg zijn team bedanken voor het vertrouwen. “Door mijn contract met Team TotalEnergies te verlengen, heb ik de kans om mijn progressie voort te zetten”, vertelt de renner, die zijn profcarrière in 2016 begon bij Topsport Vlaanderen-Baloise en sinds 2020 voor zijn huidige ploeg koerst. “De komst van een grote naam als Peter Sagan zal onze ploeg doen groeien, daar ben ik van overtuigd.”

Ook de inmiddels 36-jarige Simon is blij dat hij bij de ploeg kan blijven. “Het belangrijkste doel in 2022 zal zijn om zo veel mogelijk koersen te winnen met mijn ploeggenoten.” Ourselin (27) werd afgelopen seizoenen achtervolgd door blessureleed en is dankbaar dat het team in hem blijft geloven. “De laatste twee seizoenen waren moeilijk. Het is aan mij om volgend jaar op de fiets iets terug te doen door mijn kopmannen zo veel mogelijk te vergezellen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.