Tour 2020: Virtuele bergtruidrager Anthony Perez moet opgeven
foto: Cor Vos
maandag 31 augustus 2020 om 16:08

Tour 2020: Virtuele bergtruidrager Anthony Perez moet opgeven

Anthony Perez heeft tijdens de derde etappe van de Tour de France op moeten geven. De 29-jarige coureur van Cofidis kwam in de afdaling van de Col de Lèques ten val en heeft daarbij waarschijnlijk zijn sleutelbeen gebroken.

De opgave van Perez kwam op een opvallend moment. Hij reed een groot deel van de derde etappe in de kopgroep, nam de virtuele leiding in het bergklassement over van Benoît Cosnefroy en liet zich halverwege de rit uitzakken. Op 77 kilometer van de streep perste Perez er nog een sprintje uit voor één bergpunt op de Col des Lèques, maar die sprint verloor hij van Cosnefroy. Perez moest daarbij met zijn voet uit het pedaal.

In de afdaling van de Col des Lèques kwam Perez vervolgens ten val vanwege een lekke band. Hij botste tegen een volgwagen van Cofidis en brak daarbij zijn linker sleutelbeen. Het dwong hem tot een opgave, terwijl hij na deze rit al verzekerd was van de bolletjestrui als leider van het bergklassement.

Door de opgave van Perez blijft Cosnefroy (AG2R La Mondiale) in bezig van de bergtrui.


Update 16.45 uur – Mogelijk rib gebroken en klaplong

Cofidis meldt dat Perez naar het ziekenhuis van Digne-les-Bains wordt afgevoerd. Daar worden de blessures van de ongelukkige Fransman verder onderzocht. De ploeg vreest ook voor een gebroken rib en een klaplong voor Perez.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.