Tour 2021: Tokio-ganger Tiesj Benoot verlaat de wedstrijd
foto: Cor Vos
woensdag 7 juli 2021 om 15:04

Tour 2021: Tokio-ganger Tiesj Benoot verlaat de wedstrijd

Tiesj Benoot en Dan McLay zijn er ook niet meer bij in de Tour de France. Na drie uur koers in de elfde etappe werd bekend dat beide renners de wedstrijd hadden verlaten.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Benoot had in de etappe over de Mont Ventoux nog steeds last van de gevolgen van valpartijen in de eerste week van de Tour en staakte om die reden de strijd, meldde zijn ploeg Team DSM. Zijn opgave is op tweeënhalve week voordat hij opgaat voor de olympische wegwedstrijd in Tokio. Benoot vormt daar normaal gesproken de Belgische selectie samen met Remco Evenepoel, Wout van Aert, Greg Van Avermaet en Mauri Vansevenant.

Net als Clément Russo, die eerder vandaag eveneens opgaf, had Dan McLay een belangrijke rol in de leadout-trein van Nacer Bouhanni. De Brit is de derde uitvaller bij Arkéa Samsic, dat eerder ook al Anthony Delaplace kwijtraakte. Met de opgaves van Benoot en McLay komt het aantal uitvallers in de elfde etappe alweer op zes. Naast Benoot, McLay en Russo raakte de Tour ook Tony Martin, Tosh Van der Sande en Miles Scotson al kwijt.


Tour 2021: De uitvallers

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.