Tour 2021: Warren Barguil gaat niet meer van start na val
foto: Cor Vos
zaterdag 10 juli 2021 om 10:28

Tour 2021: Warren Barguil gaat niet meer van start na val

Warren Barguil verschijnt niet meer aan de start van de veertiende etappe van de Tour de France. De Franse renner van Arkéa Samsic ondervindt te veel hinder van de gevolgen van zijn valpartijen in de afgelopen twee weken. Ook gisteren ging hij tegen de grond.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Barguil, in 2017 winnaar van het bergklassement, was bezig aan zijn zevende Tour de France. Na dertien etappes stond de puncheur 47e in het klassement, op bijna anderhalf uur achterstand van het geel. Gisteren was hij betrokken bij de omvangrijke valpartij op 65 kilometer van het einde van de rit naar Carcassonne.

Ondanks verwondingen over zijn hele rug, een kneuzing aan de rechterenkel en blauwe plekken aan billen en hamstrings, wist hij de finish te bereiken. Na overleg met de ploeg en de medische staf werd besloten dat hij niet meer van start gaat in de veertiende rit. Hierdoor blijft Arkéa Samsic met nog slechts vier renners over in de Tour.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.