Tour 2022: Gebroken rib voor Jakob Fuglsang, ploeg wacht rustdag af
foto: Cor Vos
zondag 17 juli 2022 om 19:42

Tour 2022: Gebroken rib voor Jakob Fuglsang, ploeg wacht rustdag af

Jakob Fuglsang heeft bij een valpartij in de vijftiende rit van de Tour de France een gebroken rib opgelopen. Dat laat zijn ploeg Israel-Premier Tech weten na afloop van de etappe naar Carcassonne.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De ervaren Fuglsang was betrokken bij de valpartij waarbij ook Steven Kruijswijk lag, op ruim 60 kilometer van de finish. De Deense klimmer van Israel-Premier Tech kon zijn weg vervolgen, maar finishte wel in een groep die op 20 minuten van winnaar Jasper Philipsen over de streep kwam.

Achter de finish staat een medische truck van de organisatie waar ook scans gedaan kunnen worden. Daar is een gebroken rechterrib aan het licht gekomen bij Fuglsang. De ploeg laat weten dat het maandag op de rustdag een beslissing zal nemen of Fuglsang kan doorrijden of niet.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.