Tour of Britain raakt hoofdsponsor OVO Energy kwijt
foto: Cor Vos
maandag 4 november 2019 om 19:16

Tour of Britain raakt hoofdsponsor OVO Energy kwijt

De hoofdsponsor van de Tour of Britain voor mannen en de Women’s Tour voor vrouwen stopt ermee. OVO Energy heeft dat medegedeeld aan organisatoren SweetSpot en British Cycling, die op zoek moeten naar een nieuwe geldschieter voor de rittenkoersen.

OVO Energy trad in 2016 toe als sponsor van de Britse ronde, toen nog als eenmalige sponsor van een etappe. Het jaar erop werd de samenwerking uitgebreid en verscheen het groene energiebedrijf als hoofdsponsor van de mannen-, vrouwen- en recreatie-evenementen. Na twee jaar stopt OVO Energy daar dus mee.

“We zijn trots met de bijdrage die we gehad hebben met onze sponsorgelden. We hebben fans door heel het land geholpen om de beste wielrenners te wereld te zien van dichtbij. Ook hebben we een heel nieuwe generatie geïnspireerd om op de fiets te kruipen”, zegt Sarah Booth, communicatiemedewerker bij OVO Energy. Organisator Hugh Roberts: “We bedanken ze voor de steun bij onze evenementen en kijken nu vooruit om aan nieuwe hoofdstukken te beginnen.”

Mathieu van der Poel
De Tour of Britain voor mannen werd dit jaar gewonnen door Mathieu van der Poel. De historie van de rittenkoers gaat terug tot 2004. De wedstrijd voor vrouwen werd in 2014 opgericht. Dit seizoen was thuisrijdster Lizzie Deignan de beste in eigen land.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.