Trek-Segafredo dacht ook na over transfer Tom Dumoulin
foto: Cor Vos
zondag 1 december 2019 om 17:45

Trek-Segafredo dacht ook na over transfer Tom Dumoulin

Het is een van de meest opvallende transfers die deze winter gaat plaatsvinden: Tom Dumoulin die verkast van Team Sunweb naar Jumbo-Visma. Voor de Nederlandse grote ronde-hoop waren tal van ploegen in de markt. CCC, Team Ineos, Total Direct Energie en UAE-Emirates passeerden al de revue. Ook Trek-Segafredo heeft intern over een transfer gesproken.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Bauke Mollema en Vincenzo Nibali in dezelfde ploeg als Dumoulin. De staf van de Amerikaans ploeg heeft het idee overwogen. Dat vertelt ploegleider Steven de Jongh in een nieuwe aflevering van de wielerpodcast De Grote Plaat. “Bij Team Sunweb hebben ze zoveel regels en protocollen. Dat was Tom ontgroeid. Voor kampioenen zoals hij moet je uitzonderingen maken. Zijn naam is ook bij ons genoemd, want het ging rond dat hij wilde daar écht weg wilde. Hij was dood en doodongelukkig. Als je beiden vindt dat je op een dood spoor zit, moet je een oplossing zoeken.” Die kwam er uiteindelijk met Jumbo-Visma.

‘Brailsford was niet de meest plezante mens’
De Jongh blikt ook terug op de seizoenen 2011 en 2012, toen hij na zijn carrière aan de slag ging bij Team Sky. “Ik kijk niet met heel veel vreugde terug op de periode dat ik daar gewerkt heb. Sir David Brailsford was niet de meest plezante mens om mee samen te werken, om het zo maar uit te drukken. De beleving van het wielrennen miste ik. Als er gewonnen werd, was dat normaal. Er werd nooit genoten van het moment. Ik had bij Brailsford het idee dat hij het meer voor zijn eigen ego deed dan voor het wielrennen.” Na 2012 vertrok De Jongh bij de Britse sterrenformatie, nadat hij weigerde een verklaring te tekenen waarin stond dat hij nooit doping gebruikt had. Kort daarna bekende de Noord-Hollander epo-gebruik van 1998 tot 2000.

De Jongh achter het stuur bij Sky – foto: Cor Vos

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.