‘Tudor krijgt concurrentie van Q36.5 in strijd om handtekening Marc Hirschi’
foto: Cor Vos
woensdag 24 april 2024 om 09:31

‘Tudor krijgt concurrentie van Q36.5 in strijd om handtekening Marc Hirschi’

Marc Hirschi rijdt volgens Het Laatste Nieuws volgend jaar voor Tudor Pro Cycling, maar La Gazzetta dello Sport meldt nu dat de deal nog niet in kannen en kruiken is. De Zwitserse formatie ligt weliswaar op pole position om Hirschi in te lijven, maar heeft nog concurrentie van Q36.5 en zijn huidige werkgever UAE Emirates.

Dat laat wielerjournalist Ciro Scognamiglio namens de Italiaanse sportkrant weten via sociale media. Hirschi heeft een aflopend contract bij UAE Emirates. Het is geen toeval dat hij al langer wordt gelinkt aan Tudor. Het ProTeam is Zwitsers én de oprichter van de ploeg, Fabian Cancellara, is tevens de manager van Hirschi.

Maar ook die andere Zwitserse formatie, Q36.5, heeft de strijd om zijn handtekening nog niet opgegeven. En zelfs zijn huidige ploeg, UAE Emirates, is volgens La Gazzetta dello Sport nog niet helemaal uit beeld. Tudor zou volgens de krant echter wel over de beste papieren beschikken.

De inmiddels 25-jarige Hirschi brak in 2020 door met onder meer winst in de Waalse Pijl en een etappezege in de Tour de France. In januari van het jaar erna verliet hij het toenmalige Team DSM vroegtijdig, waarna hij tekende bij UAE Emirates. In dienst van die ploeg kon hij, mede door blessures, zijn eerdere prestaties aanvankelijk niet echt bevestigen.

De Zwitser presteerde vorig najaar met meerdere overwinningen echter sterk en wist ook in 2024 al te winnen. Eind februari schreef hij de Faun Drôme Classic op zijn naam. Ook werd hij onlangs tweede in de Amstel Gold Race.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.