Tweede seizoen ‘Tour de France: Unchained’ nu te zien op Netflix
Jonas Vingegaard was vorig jaar nog maar eens de beste in de Tour - foto: Cor Vos
dinsdag 11 juni 2024 om 14:25

Tweede seizoen ‘Tour de France: Unchained’ nu te zien op Netflix

Het nieuwe seizoen van ‘Tour de France: Unchained’ is vanaf vandaag te zien op Netflix. In het tweede seizoen is er onder meer aandacht voor een felle discussie binnen het kamp van INEOS Grenadiers en de bier-kwestie rond Richard Plugge en Marc Madiot.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De Netflix-serie over de door Jonas Vingegaard gewonnen Tour bestaat wederom uit acht afleveringen van ongeveer 45 minuten. De vorm zal opnieuw lijken op die van de succesvolle documentaireserie Formula 1: Drive to Survive, eveneens van Netflix. De streamingsdienst wil op eenzelfde manier het wielrennen in beeld brengen en zo sportliefhebbers een kijkje achter de wielerschermen geven.

In de openingsaflevering staat de aanloop naar de Tour de France-start in Bilbao centraal, evenals de eerste twee etappes. Er is veel aandacht voor (toen nog) Jumbo-Visma en de tactische keuzes van de ploeg in de finale van de tweede rit op Baskische bodem.

Later in de serie komt ook een felle discussie tussen INEOS-kopmannen Tom Pidcock en Carlos Rodríguez aan het licht, maar is er ook aandacht voor de bier-kwestie rond Richard Plugge en Marc Madiot, de teammanagers van respectievelijk Jumbo-Visma en Groupama-FDJ.

In juni 2023 ging de eerste serie van Tour de France: Unchained in première. Daar werkten in totaal zeven teams aan mee, waaronder Jumbo-Visma, Soudal Quick-Step en Alpecin-Deceuninck. In het eerste seizoen was Tadej Pogačar nog de grote afwezige, maar dit keer maakt de Sloveense topfavoriet voor de eindzege wel zijn opwachting in de serie.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.