donderdag 6 juli 2023 om 18:21

UAE Emirates na ‘master class’ Pogacar: “We hebben altijd in hem geloofd”

Video Grote vreugde bij UAE Emirates na de zesde etappe van de Tour de France. Tadej Pogacar, die een dag eerder nog een tik kreeg van concurrent Jonas Vingegaard, sloeg op weg naar Cauterets-Cambasque keihard terug. Hij reed de Deen eraf in de laatste kilometers, won de etappe en pakte 25 seconden terug in het algemeen klassement.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Cool! Het is nog beter dan ik dacht”, zei ploeggenoot Matteo Trentin na afloop van de rit voor de camera van WielerFlits. “Ik had alleen begrepen dat hij had gewonnen, maar ik wist niet dat hij ook seconden had gepakt.”

Wat betekent dit voor de moraal, nadat gisteren niet al te best verliep voor Pogacar? “Dat maken jullie ervan, jullie willen grote verhalen maken”, lachte Trentin. “Nee, gisteren was zijn eerste echt zware rit, dus ik denk dat hij daar een beetje de tol voor betaalde. Vandaag slaat hij terug. Dit is een master class, hij is een kampioen. Hij weet hoe je zulke dingen moet doen.”

Jumbo-Visma probeerde op de Col du Tourmalet een coup te plegen. Voor Trentin kwam dat niet als een verrassing. “Gisteren pakten ze veel tijd. Het zou verrassend zijn als ze de Tour vandaag niet definitief op slot wilden gooien. Dat was wat ze probeerden te doen.”

Ook Felix Großschartner was zichtbaar blij met de prestatie van zijn kopman. “We zijn altijd in hem blijven geloven”, zei de Oostenrijker. “We hebben teruggevochten, het was een goede dag voor ons.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.