UAE Emirates niet met één, twee maar vier speerpunten in Amstel Gold Race
Juan Ayuso is bijzonder ambitieus voor de Amstel Gold Race - foto: Cor Vos
woensdag 10 april 2024 om 09:22

UAE Emirates niet met één, twee maar vier speerpunten in Amstel Gold Race

UAE Emirates kan zondag weliswaar niet rekenen op titelverdediger Tadje Pogacar, maar de formatie uit het Midden-Oosten trekt alsnog met een bijzonder sterke selectie naar de Amstel Gold Race. Met Juan Ayuso, Marc Hirschi, Brandon McNulty en João Almeida heeft de ploeg maar liefst vier potentiële kopmannen in de gelederen.

Een renner om zondag in de gaten houden, is Juan Ayuso. De nog altijd maar 21-jarige coureur demonstreerde in aanloop naar de Amstel Gold Race zijn goede vorm. De nieuwe Spaanse rondehoop won afgelopen zaterdag namelijk de Ronde van het Baskenland, nadat hij Mattias Skjelmose in de slotrit naar Eibar uit de gele leiderstrui had gereden.

De jonge klimmer blaakt dan ook van het zelfvertrouwen en hoopt in de Amstel eveneens een rol van betekenis te spelen. “Ik voel me goed. Ik heb de vorm uit het Baskenland meegenomen”, laat hij weten in een persbericht. “Ik hoop er zondag bij te zijn in de finale. We zullen onze kaarten uitspelen. Het is de eerste keer dat ik in goede vorm aan deze wedstrijden (doelt op de heuvelklassiekers, red.) zal deelnemen en ik ben bijzonder gemotiveerd.”

Sjoerd Bax ook van de partij
UAE Emirates heeft met Hirschi (9e in de editie van 2022), Almeida en McNulty nog drie gevaarlijke (schaduw)favorieten voor de Zuid-Limburgse klassieker. Verder zien we de aanwezigheid van Sjoerd Bax. De 28-jarige Nederlander maakte vorig jaar al deel uit van de winnende Amstel Gold Race-equipe van UAE Emirates.

De selectie bestaat verder nog uit twee jongelingen, met de 19-jarige Zwitser Jan Chirsten en de 22-jarige Nieuw-Zeelander Finn Fisher-Black.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.