Valkenburg startplaats in komende Tour de France Femmes
Foto: Cor Vos
Kerckhoffs Raymond
dinsdag 24 oktober 2023 om 17:47

Valkenburg startplaats in komende Tour de France Femmes

Naast Rotterdam, Den Haag en Dordrecht is ook Valkenburg in de komende Tour de France Femmes opgenomen als etappeplaats. De Limburgse toeristenplaats zal als startplaats fungeren van de vierde rit. Direct na de start wordt er richting de Cauberg koers gezet waarna er via de Limburgse heuvels en de Voerstreek naar de Ardennen wordt gekoerst. In Luik zal vervolgens de finale via een deel van het parcours van Luik-Bastenaken-Luik plaatsvinden. Diverse bronnen hebben dit aan WielerFlits bevestigd.

De komende Tour de France Femmes zal voor een groot deel over Nederlandse bodem worden verreden. De Ronde van Frankrijk voor vrouwen begint op maandag 12 augustus, daags na de Olympische Spelen in Parijs, met Le Grand Départ in Rotterdam. De eerste rit wordt een etappe in lijn met de finish in Den Haag. Op dag twee worden twee etappes verreden: een rit tussen Dordrecht en Rotterdam en een tijdrit door de straten van Rotterdam. Vervolgens verplaatst de karavaan zich naar Limburg voor het startschot van de vierde rit in Valkenburg.

De finale van de Tour de France Femmes vindt plaats in de Alpen. Le Grand Bornand en l’Alpe d’Huez worden genoemd als de finishplaatsen van de laatste twee ritten. De eerste twee edities van de Ronde van Frankrijk voor vrouwen werden gewonnen door Annemiek van Vleuten en Demi Vollering.

Marion Rousse, oud-renster en koersdirecteur van de Tour de France Femmes, noemt Nederland het ‘middelpunt van het vrouwenwielrennen’. “Daarom is Nederland een logische keuze om de grootste wielerwedstrijd van de wereld te organiseren”, verklaarde Rousse eerder al toen Le Grand Départ in Rotterdam werd bevestigd. “De afgelopen jaren werden gedomineerd door Nederlandse rensters. Starten in het huis van deze kampioenen zal een groot volksfeest op gang brengen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.