Valverde na derde plaats in Trofeo Serra: “Voelt als een overwinning”
foto: Sirotti
zaterdag 27 januari 2018 om 15:29

Valverde na derde plaats in Trofeo Serra: “Voelt als een overwinning”

Alejandro Valverde reed gisteren in de Trofeo Serra de Tramuntana alsof hij nooit is weggeweest. De Spaanse klimmer eindigde in zijn tweede koersdag na zijn zware val in de voorbije Tour de France knap als derde, achter winnaar Tim Wellens en de Italiaan Gianni Moscon. “Deze derde plaats voelt als een overwinning”, blikt El Imbatido tevreden terug op de website van zijn ploeg Movistar.

Voor de start was de conditie van de Spanjaard nog in nevelen gehuld, maar onderweg voelde de 37-jarige allrounder zich goed. “Op training ging het prima, maar deze wedstrijd was een echte test om te zien of mijn knie voldoende was hersteld. De omstandigheden waren ideaal om me te tonen: kou, regen en gevaarlijke wegen. Ik voelde me vooral bergop erg sterk. Ik kon het tempo van mannen als Wellens en Moscon volgen, wat me erg tevreden stemt.”

Waar Valverde zich bergop duidelijk in zijn sas voelde, bouwde hij bergaf nog enige voorzichtigheid in. “Ik zag onderweg verschillende ploeggenoten vallen, en wilde vooral op mijn fiets blijven. Ik voelde me in de afdalingen wat angstig, en wilde vooral geen risico’s nemen. In de finale namen mijn medevluchters die risico’s wel, waardoor ik de aansluiting verloor. Maar op het podium staan voelt voor mij als een overwinning.”

RIDE Magazine
11 Reacties
Sorteer op:
27 januari 2018 15:36
Afschuwelijk.
27 januari 2018 15:44
Verklaar je nader??!!
27 januari 2018 16:09
Dat heeft met het verleden te maken Vinyakke. Right is geen fan van Valverde
27 januari 2018 16:49
Wat onvoorstelbaar interessant om hier steeds weer het commentaar te lezen van Nerds die menen dat hun wederkerende mening betreffende dopinggebruikers ook maar iemand boeit. Afgezien daarvan, mooi dat Valverde weer terugkomt.
27 januari 2018 18:31
@Lage rugpijn
Tja, net zoals het mij niets boeit dat jij blij bent dat Valverde terugkomt. Ik moet ook niks van die beste man hebben.
Valverde is nu eenmaal een discutabel persoon, met veel fans en veel mensen die hem liever vandaag dan morgen zien stoppen met fietsen. Dat zal je op een site als deze dus ook terug blijven zien, of je er op zit te wachten of niet.
27 januari 2018 19:24
Ik had graag gezien dat deze notoire doping zondaar na zijn schorsing van 2 jaar nooit meer in het peloton was terug gekeerd.
Met doping zondaren heb ik niet veel problemen, Boogerd prima kerel en terecht weer terug, heeft eerlijk bekend, product vh EPO tijdperk, no problem. Dat geldt voor veel andere renners, zelfs Contador :). Etc. Etc.

Valverde is een ander geval, uitermate onsympathiek, blijft zwijgen en mooi weer spelen. Extreem lage gunfactor.
27 januari 2018 20:18
Mooi dat Alejandro zijn oude niveau weer heeft. Hopen op een succesvol 2018 :)
27 januari 2018 21:22
@ Col du Bramont, waar heeft Contador ooit iets bekend/verteld dan? Volgens mij gelooft hijzelf nog altijd in het biefstukjes verhaal.
27 januari 2018 21:54
@MrSjaakBraak, nergens, daarom zeg ik ook "zelfs Contador", zijn verweer was bijna aandoenlijk en hilarisch, van Contador heb ik ook na zijn doping zonde genoten.
Het gaat meer om de specifieke manier waarop Valverde met zijn schorsing is omgegaan. Niet dat hij net als bijna het hele peloton in het EPO tijdperk doping gebruikte.
28 januari 2018 00:47
Boogerd zwijgt ook over iedereen om hem heen. Draagt niks bij aan schoner wielrennen
28 januari 2018 10:37
Mooi dat ie op zn weg terug is! Hoop op een mooi jaar voor hem, had afgelopen jaar de tour kunnen winnen.

Hoop wel dat ie van zn valangst afkomt weer, dat is niemand gegund

Om te reageren moet je ingelogd zijn.