Valverde start in Dwars door Vlaanderen 2020
Valverde in Dwars door Vlaanderen 2019 - foto: Cor Vos (archief)
maandag 25 november 2019 om 14:16

Valverde start in Dwars door Vlaanderen 2020

Alejandro Valverde zal volgend jaar weer zijn opwachting maken in Dwars door Vlaanderen. Dat heeft Flanders Classics, de organisatie van de semi-klassieker, bekendgemaakt. Het wordt de vierde deelname van de Spanjaard aan Dwars door Vlaanderen.

De beste uitslag van Valverde in Dwars door Vlaanderen was een elfde plaats, die hij in 2018 behaalde. Afgelopen seizoen eindigde de kopman van Movistar als 31ste. Bij zijn debuut in 2014 tijdens de voorjaarskoers werd Valverde 36ste.

De WorldTour-koers staat volgend jaar gepland voor 1 april, vier dagen voor de Ronde van Vlaanderen. Valverde heeft zijn deelname aan de Vlaamse Hoogmis nog niet bevestigd. Dit jaar debuteerde hij in de regenboogtrui met een achtste plek in de Ronde.

Parcours
Bij de presentatie van de komende editie van Dwars door Vlaanderen werd ook bekend dat de Kluisberg terugkeert. Deze wordt van beide kanten beklommen. Hierdoor komt het aantal heuvels op twaalf in de 180 kilometer lange koers van Roeselare naar Waregem. De Taaienberg, Berg Ten Houte, Knokteberg, Vossenhol, Holstraat en de Nokereberg zijn ook opgenomen in het traject.

Dwars door Vlaanderen voor vrouwen
Voor de vrouwenversie van Dwars door Vlaanderen is finishplaats Waregem ook aangewezen als startlocatie. Dit seizoen begon de wedstrijd nog in Tielt. De koers werd toen gewonnen door Ellen van Dijk. De deelname van wereldkampioene Annemiek van Vleuten (zevende in 2019) is ook bevestigd.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.