Van Aert bij Jumbo-Visma in aparte veldritstructuur
foto: Photopress.be
woensdag 19 december 2018 om 18:15

Van Aert bij Jumbo-Visma in aparte veldritstructuur

De details moeten nog besproken worden. Dat is pas voor na Nieuwjaar. Maar Wout van Aert zal volgend veldritseizoen in een ander shirt rijden dan tijdens de zomer. “Uiteraard wordt hij ook in het veld gesteund vanuit het team”, vertelt Merijn Zeeman aan WielerFlits. “Maar er komt een aparte cross-structuur, die wellicht past binnen het opleidingsproject waar momenteel over gebrainstormd wordt.”

Sportdirecteur Merijn Zeeman bevestigt de geruchten die we al een tijdlang opvingen. Wout van Aert zal bij Jumbo-Visma in de wintermaanden in een aparte cross-structuur het veld induiken. Een beetje naar analogie met het vroegere Rabobank, met andere woorden. Of zoals Lars van der Haar bij Team Sunweb, een paar jaar geleden.

“Voor alle duidelijkheid, die plannen hebben nog geen definitieve vorm”, vertelt Zeeman. “Maar het zal wellicht die richting uitgaan: een combinatie van een opleidingsteam en een veldritstructuur. We zien echt wel het brede plaatje. We moeten jongeren op de fiets krijgen om zo in een nog bredere vijver te kunnen vissen. Momenteel wordt volop nagedacht hoe we dat praktisch gaan aanpakken.”

Ander shirt
Concreet betekent dit dat Van Aert in de winter in een ander shirt zal crossen. De kans is zeer reëel dat een aantal van Van Aerts huidige sponsors – waaronder Cibel – mee de oversteek maakt en zo op het truitje van Jumbo-Visma terechtkomt.  “Aan dat deel van het verhaal wordt momenteel achter de schermen gewerkt en is de verantwoordelijkheid van Richard Plugge”, aldus Zeeman nog. “Ik denk alleen sportief mee. Maar eerst willen we het wegteam helemaal in orde hebben. Dat veldritseizoen begint pas in september 2019.”

Ook blijft Van Aert in het veldrijden, ondanks zijn overstap naar Jumbo-Visma, het gezicht van Red Bull. Op de weg zal hij dezelfde helm dragen als zijn ploegmaats, in de winter wordt dat de helm waarmee hij ook nu in het veld rondfietst.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.