Van Avermaet slaat Dwars door Vlaanderen over
Greg Van Avermaet - foto: Cor Vos
dinsdag 2 april 2019 om 09:26

Van Avermaet slaat Dwars door Vlaanderen over

Zoek morgen niet naar Greg Van Avermaet in Dwars Door Vlaanderen. De CCC-kopman krijgt extra rust om zich optimaal voor te bereiden op de nakende Ronde van Vlaanderen. Dit laat zijn ploeg weten.

Deelname aan de ultieme voorbereidingskoers op Vlaanderens Mooiste hing af van zijn herstel na het afgelopen koersweekend, liet Van Avermaet afgelopen weekend al doorschemeren in gesprek met WielerFlits. “De E3 BinckBank Classic en Gent-Wevelgem waren twee wedstrijden waarin veel van de renners gevraagd werd”, doet ploegleider Fabio Baldato uit de doeken. “Daarom hebben we samen met Greg besloten dat hij woensdag niet zal starten in Dwars door Vlaanderen.”

“Omdat Greg niet zal deelnemen biedt dit een mogelijkheid voor andere renners om voor een resultaat te gaan”, blikt Baldato vooruit op de doordeweekse semiklassieker. “Gijs Van Hoecke, Nathan Van Hooydonck en Michael Schär hebben ervaring in het rijden op de Vlaamse wegen. Daarnaast zagen we de afgelopen weken goed werk van Pawel Bernas, Kamil Gradek, Jonas Koch en Szymon Sajnok in kleinere koersen. Ik hoop dan ook op een zeer agressieve koers van deze mannen.”

Van Hooydonk blij met vertrouwen
Van Hooydonck hoopt alvast op een mooie wedstrijd. “Het is mijn eerste deelname aan Dwars door Vlaanderen, maar ik ken de wegen zeer goed. Nu Greg niet aan de start staat ben ik blij dat het team mij het vertrouwen geeft om mijn eigen koers te mogen rijden.”

“Ondanks dat we niet met een kopman als Greg starten hopen we op een mooi resultaat. Als Gijs en ik in de finale allebei in goede positie zitten zullen we elkaar bijstaan”, blikt de 23-jarige Belg vooruit.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.