Van der Poel: “Had last van mijn rug, maar de benen waren meer dan oké”
foto: Jos Kafoe (archief)
zondag 22 oktober 2017 om 16:45

Van der Poel: “Had last van mijn rug, maar de benen waren meer dan oké”

Mathieu van der Poel had tijdens de veldrit van Koksijde vooral last van zijn rug. Dat vertelde de Nederlands kampioen na afloop in het flashinterview. “Mijn schouder viel op zich nog wel mee. Tijdens de wedstrijd had ik vooral last van mijn rug, maar de benen waren meer dan oké”, zegt Van der Poel, die gisteren hard ten val kwam in Boom.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Ik keek hier echt naar uit”, aldus de jongste Van der Poel-telg over de wereldbeker-cross in Koksijde. “Vorig jaar was deze wedstrijd afgelast en ik houd heel erg van zandparcoursen, dus het was heel leuk om hier te rijden en de winst te pakken.”

Van start tot finish reed hij op kop. Aan het begin nog met Van Aert in zijn wiel, later solo. “Ik startte snel voor de groep uit, omdat ik wist dat dat de beste manier was om je eigen ding te doen en je eigen lijnen te rijden. Het is dan wel een beetje moeilijk als je als eerste het zand in gaat, veel sporen zijn weg dan. Dat is lastig, maar ik vond het echt leuk om hier te crossen”, kijkt hij terug.

Na Iowa en Waterloo wint Van der Poel ook de derde manche in de wereldbeker. Hij staat daardoor soeverein aan de leiding in het klassement, met 80 punten voorsprong op Laurens Sweeck. Lars van der Haar is derde op 81 punten achterstand, Wout van Aert staat zevende op 90 punten van Van der Poel.

RIDE Magazine
11 Reacties
Sorteer op:
22 oktober 2017 16:50
Indrukwekkend inderdaad, daar staat geen maat op.
IK ben om, zo snel mogelijk weg naar de weg.....
22 oktober 2017 17:17
Ja, dit zal voor Romans Vainsteins ook weer een bevestiging zijn dat VDP hier zijn tijd verdoet. Geblesseerd rijdt hij ook vanaf ronde 1 weg bij de rest.
22 oktober 2017 18:00
Knappe prestatie weer. Gelukkig gaat hij nog een paar jaar crossen en mtb!
22 oktober 2017 18:22
laat maar cross en mtb anders word het op de weg misschien wel heel erg saai . Hij lost van aert gewoon uit het wiel zonder ook maar een versnelling te plaatsen en met zijn mond dicht . duidelijk met veel overschot .
22 oktober 2017 21:35
Ja, ja, Mathieu gaat ze eens leren koers op de weg. Die gaat ze daar leren koersen zoals Theo Bos ze heeft leren sprinten toen hij van de baan kwam!
22 oktober 2017 21:59
theo bos had in zijn jeugd beter is een beetje aan veldrijden gedaan zoals sagan en stybar en de van poppels en boom langeveld en als zo veel ander renners en rensters . Dan alleen maar rondjes rijden
22 oktober 2017 22:45
@polke
Laat Theo Bos er aub buiten ! Die heeft zijn eigen carrière om zeep geholpen door met veel te hoge verwachtingen bijna gemakzuchtig de overstap van de baan naar de weg te maken. Een volkomen mislukt avontuur dus, ook dankzij een verkeerde begeleiding vanuit de ploeg. Matthieu van der Poel zal dit niet gebeuren, vooral omdat hij een vader heeft die precies weet hoe hij zijn talentvolle zoons moet begeleiden en wegwijs moet maken in de wielerwereld. Matthieu, wacht nog even met je wegcarrière ! Ik heb vanmiddag weer van je genoten !
22 oktober 2017 22:53
@sooike
Even PR er tussendoor doen om zijn stempel te drukken, is tenslotte een veredelde veldcross en daarna weer snel terug naar het echte werk, hopelijk heeft ie geen manager. David lijkt de kloof ook meer en meer te dichten.
23 oktober 2017 06:16
MvdP heeft het uithoudingsvermogen voor een PR. Ik geef m zelfs kans om te winnen als ie volgend seizoen zou starten, zeker in regenachtige omstandigheden.
23 oktober 2017 09:03
Meen je dat @Assen? Ik denk dat hij nog geen top 20 zou rijden. Tuurlijk heeft hij inhoud, maar een koers als PR win je niet zomaar. Die zes uur over kasseien dokkeren vraagt een fundamenteel andere aanpak.
23 oktober 2017 10:15
Toch lekker, die wekelijkse overwinning van MvdP :)

De discussie over de weg zie ik ook wekelijks terug en volgens mij heeft vdP daar genoeg over gezegd. Tokyo is een onwijs mooi doel op de MTB en tot die tijd crossen is mooi complementair.

Wat @Sebas al zegt: Op de weg zie ik hem tot die tijd niet scoren in de "echt" grote koersen. Natuurlijk kan hij een stukje sturen en tot 200 km zal het allemaal wel lukken. PR over 250+ km zal zonder goede voorbereiding echt niet zomaar een top 20 opleveren.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.