Van der Poel: “Kon op het gepaste moment uit wiel Bouhanni komen”
foto: Orange Pictures / André Weening (archief)
zondag 10 juni 2018 om 19:55

Van der Poel: “Kon op het gepaste moment uit wiel Bouhanni komen”

Mathieu van der Poel wist vandaag voor de tweede keer de Ronde van Limburg te winnen. De alleskunner deed dat in de sprint tegen Nacer Bouhanni. “Ik probeerde het wiel te kiezen van Bouhanni, maar dat wilden er nog wel anderen van onze groep. Ik werd echter perfect gepiloteerd door mijn teamgenoten en kon dan op het gepaste moment uit het wiel van Bouhanni komen en het zo halen”, tekent Het Nieuwsblad op.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Van der Poel trok halverwege de wedstrijd door Belgisch Limburg nog ten aanval met een groepje. Op dat moment reed een kopgroep van vier vooruit. “We wilden de voorsprong van het viertal toch niet echt te groot laten worden, vandaar”, legt de veldrijder annex mountainbiker uit, “maar het peloton liet ons niet doen. Ik amuseer me daar nu eenmaal bij. Zo enkele korte inspanningen inlassen tijdens een wedstrijd. Dat zint me wel.”

“Het is zo dat het hier meestal tot een sprint komt”, aldus Van der Poel, die in 2014 zijn eerste profzege boekte in Limburg. Ook dat was een sprint. “Het was een beetje gokken, maar ik posteerde me toch steeds netjes voorin. Ik ga nu nog wat wegkoersen rijden en daarna wat mountainbiken. Ik hou nu eenmaal van die afwisseling en dat maakt het allemaal heel leuk voor mezelf.” Onder meer het Nederlands kampioenschap op de weg staat op zijn programma.

RIDE Magazine
14 Reacties
Sorteer op:
10 juni 2018 20:06
Hij zou met deze vorm zomaar het NK kunnen winnen. Al hoop ik dat niet, nog niet tenminste. Hij moet eerst fulltime op de weg koersen dan vind ik.
10 juni 2018 20:47
Hij wordt alleen maar beter doordat ie doet wat ie zelf leuk vind. Kaat en nog maar mooi even mountainbiken. Des te beter is ie als ie daarna de overstap gaat maken in de grote wedstrijden
10 juni 2018 20:50
Raafje: beetje rare redenatie. Hij zou Lotto Jumbo en Roompot te kakken zetten als hij wint, maar waarom zou hij het hele jaar op de weg moeten rijden?
10 juni 2018 20:54
En Sunweb. Ook te kakken.
10 juni 2018 21:31
Is het NK een sprintparcours dit jaar?
10 juni 2018 21:33
Hoewel eenieder -ook ik- mvdp graag meer op de weg zouden willen zien rijden, heeft het ook wel iets wat ie doet; gewoon de dingen doen die ie leuk vindt
10 juni 2018 22:05
https://sporza.be/nl/2018/06/10/alleskunner-van-der-poel-troeft-bouhanni-af-in-ronde-van-limburg/

Luister en huiver:
- net voor de finish nog van wiel gewisseld
- wilde niet meesprinten
- ploeg haalde m over toch maar proberen mee te doen met de sprint

Hoe goed is deze gast?
10 juni 2018 22:22
Finish is hetzelfde als de veldrit van Hoogerheide; lichtjes heuvelop de Scheldeweg.
MVDP dan sowieso een van de topfavorieten
11 juni 2018 00:51
Neemt vd Poel op een BMX plaats, wint ie ook alles, downhill idem dito. Alleen als ie gaat kunstfietsen hebben de tegenstanders een kans.
Was ie maar als voetballer doorgegaan, zouden we zeker wereldkampioen worden :).
11 juni 2018 04:49
Stap hoger maken, zoals Van Aert doet in het voorjaar. Omloop, Samyn, Nokere, Dwars bijvoorbeeld.
11 juni 2018 07:55
En Strade Bianchi a.u.b.!
11 juni 2018 08:11
Saganneske manier van winnen, eerst nog even in de aanval zijn om vervolgens toch nog te winnen in de sprint.
11 juni 2018 14:13
Jij krijgt bij alles wat hij doet het idee dat hij aan het spelen is. En daarbij besluipt mij het gevoel dat hij misschien zelf nog niet eens weet hoe goed hij eigenlijk is. Het is echt te hopen dat hij zich volgend seizoen eens gaat meten met echte klepper. Misschien dat hij op het NK al kan verrassen.
11 juni 2018 23:56
@Mitch
Ik denk dat hij al van heel veel kenners en insiders heeft gehoord dat hij heel erg goed is. Alleen gaat hij in samenspraak met zijn vader en zijn ploegleiding lekker zijn eigen gang en drukt hij iedereen in zijn omgeving op het hart om zich niet te bemoeien met het verloop van zijn carrière.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.