Vanhoucke derde in Tour de l’Ain: “Het leek wel een juniorenkoers”
Vanhoucke op archiefbeeld - foto: Cor Vos
vrijdag 30 juli 2021 om 18:03

Vanhoucke derde in Tour de l’Ain: “Het leek wel een juniorenkoers”

Harm Vanhoucke kwam in de tweede etappe van de Tour de l’Ain als derde over de streep. In de eindsprint van een kopgroep met zes man moest de West-Vlaming van Lotto Soudal het afleggen tegen Georg Zimmermann. Wel klom hij naar de derde plaats in het klassement.

“Het was een vrij korte maar zware etappe vandaag”, vertelde Vanhoucke na de aankomst via zijn ploeg. “Na de eerste klim ontplofte de koers echt en werd het een soort juniorenkoers met steeds aanvallen en een gebrek aan controle. Na de op een na laatste klim ontsnapten vier renners en ik kon oversteken voor de voet van de laatste klim.”

De 24-jarige West-Vlaming zat van voren samen met Rémy Rochas, Matteo Badilatti, Michael Storer en Georg Steinhauser. Pas diep in de finale kwam etappewinnaar Zimmermann nog aansluiten. “We werkten heel goed samen en ik ben blij dat we vooruit konden blijven. Met een derde plaats in het klassement ziet het er goed uit.”

Met zes tellen achterstand op leider Zimmermann begint Vanhoucke morgen aan de bergachtige slotrit van Izernore naar het skigebied Lélex Mont-Jura. “Voor de laatste etappe morgen moeten we ambitieus zijn. De ploeg is heel sterk en we moeten voor het hoogst mogelijke resultaat gaan”, aldus de klimmer.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.