Vastberaden Gilbert wil zich bewijzen in Vlaamse klassiekers
donderdag 24 september 2015 om 08:53

Vastberaden Gilbert wil zich bewijzen in Vlaamse klassiekers

Dat Philippe Gilbert raad weet met de Ardennen, is bekend. De renner van BMC wil echter de kans krijgen om zich te bewijzen in de Vlaamse klassiekers, zo liet hij weten in Het Laatste Nieuws. En kan dat niet bij BMC, dan moet dat maar bij een andere ploeg.

Gilbert heeft een bovengemiddeld palmares opgebouwd door de successen in onder andere Luik-Bastenaken-Luik, de Amstel Gold Race en de Waalse Pijl, maar is over het algemeen een stuk minder aanwezig in de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. Dat moet anders. “Voor ik stop, wil ik zeker nog een keer alles op de Ronde en Parijs-Roubaix zetten”, zei hij in het gesprek met de Belgische krant. “Doe ik dat niet, dan zal ik me dat mijn leven lang beklagen.”

“Een tweede Luik-Bastenaken-Luik of een vierde Amstel Gold Race zal niks veranderen aan mijn palmares. Een zege in één van de twee Vlaamse topklassiekers wél. Dat zou het compleet maken. Mijn contract bij BMC loopt nog tot eind 2016. Of mijn huidige team bereid is om me in dat plan te volgen? Ik hoop het. Zo niet, dan wil ik écht een ploeg vinden die me de kans biedt om die wedstrijden als absolute kopman te rijden.”

RIDE Magazine
16 Reacties
Sorteer op:
24 september 2015 08:58
Dan geef ik hem de meeste kans in de ronde van Vlaanderen, lijkt me niet echt het type voor P-R.
24 september 2015 09:27
Mooi en nu het tijdperk Cancellara is afgelopen zal hij ook wel kans maken! Kristoff en Degenkolb gaam echt niet elk jaar zo outstanding zijn.

Ik hoop dat hij beide pakt in de volgende twee jaar om zich daarna volledig toe te leggen op Milan Sanremo.
24 september 2015 09:35
@Rikkert
Ik geef hem daar ook de meeste kans en hij heeft al een keer podium gereden hoewel dat wel in zijn wonderjaren was.
24 september 2015 09:39
Gezonde focus! Coureur pûr sang die geen zin heeft om the Greggle voor zich te duiden. Volgens mij levert ie er nog lachend salaris voor in ook zolang hij maar lekker zijn eigen programma bepaalt, IAM nog een potje over?
24 september 2015 10:35
Terug naar lottosoudal?
24 september 2015 10:40
Minstens aan jaar te laat IMO. Maar zeer blij dit te horen.
24 september 2015 10:45
Gezien hij het duidelijk niet meer kan in Luik en de Waalse pijl, snap ik wel dat hij voor 'lichtere' klassiekers wil gaan, RvV ligt op het moment beter in zijn straatje, maar zie hem ze niet winnen. Roubaix past gewoon niet bij Gilbert.
24 september 2015 11:08
Aangezien er de laatste jaren steeds langer gewacht wordt om echt te koersen schat ik Gilbert, als sterke finisher, voor beide koersen tot een van de favorieten.
Greg en Phil moeten gewoon leren samen koersen en dan kan alles..
24 september 2015 11:21
Hoe langzamer de Ronde wordt verreden, hoe meer kans voor Phil. Hij reed er al eens kort.
24 september 2015 11:27
Zitten de Vlamingen met hun bos van gele leeuwenvlaggen bij de finish op Phil te wachten als RVV (e.d.) winnaar ?
24 september 2015 11:46
Zie hem wel als Ronde-winnaar. @tvm juist niet, hoe harder de koers, hoe moeilijker mensen als Degenkolb en Kristoff het zullen hebben.

@ikbenprocycling: Natuurlijk wel, diegenen die daar een probleem van zullen maken zijn fel in de minderheid. Ik zie nog eerder een supportersstrijd tussen Etixx, Lotto en BMC, dan het NL-FR-gedoe

off : Voor mij ook de favoriet onder Belgen voor komende zondag.
24 september 2015 12:10
Gilbert is wel een beetje klaar in de echte topklassiekers. In een hele goede dag kan hij wellicht de Amstel nog winnen, maar Vlaanderen, San Remo en zeker Roubaix zijn te hoog gegrepen voor de Phil van tegenwoordig.
24 september 2015 13:02
@ikbenprocyclin

Deze vlaming hier zeker wel!
24 september 2015 13:36
Zoals verwacht zal Gilbert dus (moeten) vertrekken bij BMC en kiest BMC terecht voor Van Avermaet als klassiek kopman.
Gilbert en Van Avermaet samen in de klassiekers (en elke andere koers), dat werk gewoon niet is dit jaar al vaak bewezen.
Gilbert zie ik wel naar een ploeg gaan als IAM, waar hij overal in zijn koersen kopman is. Verbrugge als manager (?) bij IAM, kan daar nogweens een doorslag in geven
24 september 2015 13:55
Zonder dokter Ibarguren zal Gilbert dit niet kunnen, met kon hij het zelfs al niet.
24 september 2015 13:58
Dat gaat dan nog hele mooie strijd opleveren. Greg en Phil, tussen wie de spanning binnen 1 ploeg te snijden was, komend seizoen in open gevecht om Vlaamse triomfen. Verhelderend dat Vlamingen Philip ook bij voorbaat goedkeuren als (mogelijke)koerswinnaar in Vlaanderen.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.