Veldrijden: Volg hier SP Gieten
zondag 29 november 2009 om 13:26

Veldrijden: Volg hier SP Gieten

Na de Wereldbekercross in Koksijde van gisteren, staat vandaag voor de derde zondag op rij een Superprestigewedstrijd op het programma. Daarvoor trekken de renners naar Gieten, waar de eerste SP-manche buiten België verreden wordt. In een niet zo ver verleden was dit nog een zandcross, maar tegenwoordig is het meer een weidecross.

Vorig jaar was Klaas Vantornout het best gerecupereerd van de zandcross in Koksijde: hij versloeg Bart Wellens in een sprint-à-deux. Vandaag lijkt hij opnieuw een kanshebber, samen met onder meer Sven Nys en Niels Albert, al lijkt de wereldkampioen op zoek naar zijn beste vorm. Zdenek Stybar is dan weer dé man in vorm: hij won de laatste drie crossen en mag als topfavoriet beschouwd worden.

Kan Stybar ook buiten België zijn zegereeks voortzetten, of stuit hij op de andere favorieten? Of kunnen Gerben de Knegt of Bart Aernouts Rabobank de zege schenken? U kan het hier om 15.00u live volgen via livestream en via de Twitterpagina van Marco Kooijman, die de beelden van nodige commentaar voorziet.

Links:
Livestream
Twitter Marco Kooijman

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.