Velocio stopt met sponsoring vrouwenploeg, Canyon wil instappen

maandag 10 augustus 2015 om 10:57
Velocio stopt met sponsoring vrouwenploeg, Canyon wil instappen

In 2014 werd Velocio-SRAM nog wereldkampioen ploegentijdrit - foto: Sirotti, archief

Velocio-SRAM moet het vanaf komend seizoen doen zonder hoofdsponsor Velocio. Het Duitse vrouwenteam, dat wereldkampioen ploegentijdrit werd afgelopen jaar, kreeg dat te horen van eigenaresse Kristy Scrymgeour. Zij wil na negen jaar in het vrouwenwielrennen een nieuwe uitdaging. Vorig jaar ging de ploeg nog als Specialized-Lululemon door het leven.

“Het was een moeilijke beslissing, maar ik publiceer het vroeg om de rensters de mogelijkheid te geven om een ander team voor volgend jaar te vinden”, schrijft Scrymgeour. Toch hoeft de ploeg van onder andere de wereldkampioene tijdrijden, Lisa Brennauer, niet te stoppen. Radsport-News meldt dat er voor het komende jaar al een nieuwe structuur is opgezet, waardoor enkele rensters en de staf bij elkaar kunnen blijven. Welke rensters dat precies zijn, is niet bekend.

Een bedrijf is al geïnteresseerd om de ploeg te sponsoren, schrijft de Duitse website. Fietsenfabrikant Canyon, gevestigd in Koblenz, wil in het vrouwenwielrennen stappen. Canyon levert onder meer fietsen aan Katusha en Movistar, en is ook in de triatlon-wereld actief. Of de Duitse firma daadwerkelijk de opvolger wordt van Velocio, is nog niet duidelijk.

Dit artikel delen:

3 Reacties

Chaba 10 augustus 2015 om 11:15

Goed nieuws. Het lijkt me zeker in het vrouwenwielrennen nog lastiger om een plek in het peloton te krijgen als je geen topper bent.
En om mezelf direct maar tegen te spreken. Dit team bevat maar 10 rensters maar wel veel toppers zeg. Naast een Lisa Brennauer hebben ze toch een Cromwell, Amialiusik, Worrack en Guarischi. Daarnaast zitten er nog wel een paar bij die net niet bij de toppers horen maar toch regelmatig mooie overwinningen bij elkaar fietsen.

edit: met goed nieuws bedoel ik natuurlijk dat Canyon gaat instappen waarschijnlijk. geen goed nieuws dat Velocio-SRAM stopt natuurlijk

0
IljoKeisseFan 10 augustus 2015 om 11:28

Eerlijk gezegd nog nooit van dit team gehoord.. Hopelijk vinden ze een nieuwe sponsor

0
billi 10 augustus 2015 om 13:56

jammer, toch een van de betere ploeg, zeker wat hardrijdsters betreft, zonde …. hopelijk blijft de ploeg met een andere sponsor

0

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Wielernieuws

Materiaalzone