Vermeersch baalt van fout Lotto Dstny in Parijs-Roubaix, frustraties bij Vanmarcke
foto: Cor Vos
zondag 9 april 2023 om 18:31

Vermeersch baalt van fout Lotto Dstny in Parijs-Roubaix, frustraties bij Vanmarcke

Nadat hij al als twaalfde eindigde in de Ronde van Vlaanderen, is Florian Vermeersch nu ook twaalfde geworden in Parijs-Roubaix. Hoe kijkt de 24-jarige renner terug op de Helleklassieker? Een beetje dubbel, liet hij na afloop weten. Sep Vanmarcke noemde de wedstrijd dan weer ‘frustrerend’.

“Eigenlijk was ik eerst wat ontgoocheld en boos, omdat we niemand meehadden met de kopgroep die halverwege ontstond”, begint Vermeersch zijn verhaal. “Daar had altijd iemand bij moeten zijn. We hebben daar een beetje gefaald. Maar daarna heb ik een goede koers gereden en ben ik nog weggereden uit die groep. Ik voelde me bij de sterksten van de ploeg. Een top-tien had er zeker ingezeten. We moeten dat ene moment de koers niet teveel laten overschaduwen, maar we moeten er wel van leren richting de volgende keren.”

Had Vermeersch nog het vertrouwen dat hij terug kon keren, toen hij in de tegenaanval ging? “Half om half. We kwamen kort, maar toen hoorde ik dat ze vooraan de koers aan het openbreken waren. Toen wist ik direct dat we niet meer gingen terugkomen”, aldus de Lotto Dstny-renner, die met ’tevredenheid en trots’ terugkijkt op zijn klassiekerperiode. “Als je twee keer top-vijftien kunt rijden in een Monument, ben je goed bezig. Dus in dat opzicht ben ik wel tevreden. Vandaag blijf ik alleen een beetje met een onvoldaan gevoel achter, maar dat komt wel in orde.”

Vermeersch wil zich, wat de fout van Lotto Dstny betreft, niet verschuilen achter de jeugdigheid van de ploeg. “We moeten zeker nog veel leren, er kunnen nog dingen beter. Maar als profploeg mag dat geen excuus zijn. We moeten soms ook hard zijn.”

Slecht nieuws binnen de ploeg was er nog voor Sébastien Grignard. De 23-jarige coureur kwam ten val en werd afgevoerd naar het ziekenhuis. Daar werden geen breuken geconstateerd. Wel heeft hij een hersenschudding en een diepe wond rond zijn oog. Daardoor staat Grignard lange tijd langs de kant.

Sep Vanmarcke: “Ze scheurden het peloton al vroeg in stukken”
Voor Vanmarcke (zestiende) verliep Parijs-Roubaix ook niet perfect. “Het was behoorlijk frustrerend”, zei hij na afloop tegen Cycling Pro Net. “Ik was goed, maar ze scheurden het peloton al vroeg in stukken. Dat was onverwacht. Ik zat op plek vijftig of zo en probeerde de sprong te maken, maar dat lukte niet. In het Bos van Wallers kregen we weer een kans om terug te keren, maar er was een val waardoor mijn ketting eraf ging. Even later gebeurde dat weer. Daarna was het achtervolgen, maar ik kwam nooit meer vooraan.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.