Vier Belgische ProTeams in Franse semiklassieker Tour du Doubs
© Cor Vos
zaterdag 5 september 2020 om 14:51

Vier Belgische ProTeams in Franse semiklassieker Tour du Doubs

Er is gelukkig meer dan de Tour de France. Zo staat morgen – ook op Franse wegen – de Tour du Doubs op het menu, een 1.1-klassieker. Alle vier de Belgische ProTeams: Alpecin-Fenix, Bingoal-Wallonie Bruxelles, Circus-Wanty Gobert en Sport Vlaanderen-Baloise, zijn van de partij.

Drie WorldTour-teams gaan morgen van start in Morteau en dat zijn uiteraard de Franse topteams Cofidis, Groupama-FdJ en AG2R-La Mondiale. Grootste naam is Tony Galopin, die er al twee jaar niet meer in slaagde een koers te winnen.

Van Belgische zijde zijn dus de vier ProTeams aanwezig. Alpecin-Fenix doet dat met Floris De Tier, Lasse Norman Hansen, Alexander Krieger, Senne Leysen, Sam Gaze en Jimmy Janssens. Walter Planckaert, ploegleider bij Sport Vlaanderen-Baloise, rekent op  Amaury Capiot, Kevin Deltombe, Edward Planckaert, Thomas Sprengers, Aaron Van Poucke en Jordi Warlop.

Bingoal-Wallonie Bruxelles rekent op Baptiste Planckaert, Sean De Bie, Laurens Huys, Felix Dopchie en de Luxemburgse broers Tom en Luc Wirtgen. De zes pionnen bij Circus-Wanty Gobert zijn Fabien Doubey, Thomas Degand, Theo Delacroix, Alexander Evans, Maurits Lammertink en Loïc Vliegen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.