Vincent Baestaens zegeviert in het Amerikaanse Rochester
foto: Cor Vos
zondag 26 september 2021 om 08:54

Vincent Baestaens zegeviert in het Amerikaanse Rochester

Vincent Baestaens heeft zijn eerste zege van het nog prille veldritseizoen te pakken. De renner van Team Deschacht-Group-Hens-Maes Containers boekte aan de andere kant van de plas, in het Amerikaanse Rochester, een welkome overwinning.

De 32-jarige Baestaens bleef na bijna een uur crossen twee Amerikanen voor: Kerry Werner en Stephen Hyde. De achterstand van Werner aan de streep bedroeg negen seconden, Hyde moest vijftien tellen toegeven op de winnaar. Met Gosse van der Meer (tiende) finishte er ook nog een Nederlander in de top-10.

Winnaar Baestaens is uitstekend begonnen aan zijn veldritseizoen. Hij begon eerder deze maand met een achtste plaats in de Ethias Cross van Lokeren en werd vervolgens tweede in een Franse C2-veldrit, achter Joshua Dubau.

Bij de vrouwen ging de zege in Rochester naar de Canadees Maghalie Rochette, voor Amerikaans kampioene Clara Honsinger en de Française Caroline Mani. Binnenkort staan er in de Verenigde-Staten de eerste wereldbekermanches van het seizoen (10, 13 en 17 oktober) op het programma.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.