Vincenzo Nibali hoopt Chris Froome te verrassen
dinsdag 1 juli 2014 om 16:49

Vincenzo Nibali hoopt Chris Froome te verrassen

foto: Sirotti

Makkelijk wordt het niet, weet Vincenzo Nibali. Maar Chris Froome verslaan in de Tour de France ziet hij niet als een onmogelijke taak. De Italiaan is op zoek naar zijn topvorm en hoopt, met de Italiaanse titel al op zak, vooral naarmate de Tour vordert sterker te worden. “Onvoorspelbare factoren spelen een grote rol.”

“Elke renner is te verslaan”, stelt de Haai van Messina. “Maar sommigen makkelijker dan anderen. Ik herinner me Froome nog in 2008, hij was toen een stuk dikker… en te verslaan. Ik denk dat hij een team nodig had dat zijn potentieel echt eruit kon halen. Dat is goed voor hem geweest, want hij is niet te vroeg opgebrand.”

Nibali hoopt de sterke Sky-formatie vooral met verrassingsaanvallen in de war te brengen. “De Tour leent zich hier traditioneel helaas niet zo goed voor als de Giro en de Vuelta. Maar dat zou dit jaar wel eens anders kunnen zijn, en vergeet niet dat Tinkoff-Saxo hem vorig jaar meer dan een minuut kon laten verliezen door aan te vallen.”

Valverde en Costa
Naast Froome en zijn belangrijkste uitdager Alberto Contador ziet Nibali genoeg sterke renners aan het front. “Ik ga naar de Tour om te strijden om de overwinning, maar dat zou nog weleens lastiger dan de afgelopen jaren kunnen worden. Nu zijn er ook renners als Valverde en wereldkampioen Rui Costa.”

“De Tour heeft langere en meer geleidelijke klimmen dan de Giro”, vertelt hij aan Cyclingnews. “Het liefst zou ik winnen op de Hautacam (rit 18, red.) of Planche des Belles Filles (rit 10, red.). Maar daarvoor zullen we ook al wat lastige beklimmingen tegenkomen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.