Visma | Lease a Bike met twee speerpunten in Amstel Gold Race, geen Dylan van Baarle
Matteo Jorgenson - foto: Cor Vos
vrijdag 12 april 2024 om 11:17

Visma | Lease a Bike met twee speerpunten in Amstel Gold Race, geen Dylan van Baarle

Visma | Lease a Bike staat deze zondag met twee kopmannen aan de start in de Amstel Gold Race. De Nederlandse ploeg hoopt namelijk te scoren met Tiesj Benoot en Matteo Jorgenson. “Komende zondag willen we ons als Nederlandse formatie laten zien in een klassieker van eigen bodem, gesteund door het Limburgse publiek”, zegt ploegleider Frans Maassen, die de Amstel in 1991 wist te winnen, op de site van het team.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“In 2021 wisten we er al eens te winnen met Wout van Aert”, vervolgt Maassen. “Dit jaar stond de Amstel Gold Race opnieuw met rood aangeduid in zijn agenda. Hij was enorm gemotiveerd om hier een tweede zege te behalen. Om de bekende redenen kunnen we geen beroep doen op hem. De laatste tijd ging het vaak over de valpartijen en de bijkomende teleurstellingen die we meemaakten. Ik zag telkens een uiterst veerkrachtige ploeg die bleef strijden op alle fronten. Daar gaat het ook om: vallen en weer opstaan.”

In de Amstel Gold Race rekent Visma | Lease a Bike, bij afwezigheid van Van Aert, dus op Benoot en Jorgenson. “Tiesj bewees al eerder in het voorjaar dat hij over goede benen beschikt. Zowel in Dwars door Vlaanderen als in de Ronde van Vlaanderen etaleerde hij zijn vorm. Zondag zal hij zich opnieuw kunnen tonen.”

“Daarnaast hebben we ook in de persoon van Matteo een enorme troef. Tot nu toe is hij een van de revelaties van het voorjaar na zijn zeges in Parijs-Nice en Dwars door Vlaanderen. Na een zware Ronde van Vlaanderen bleek hij niet helemaal fit te zijn voor Parijs-Roubaix, maar ondertussen is hij hersteld. Het parcours van zondag moet hem zeker liggen.”

Geen Van Baarle
Benoot en Jorgenson krijgen in het Zuid-Limburgse Heuvelland steun van Johannes Staune-Mittet, Milan Vader, Julien Vermote, Tosh Van der Sande en Per Strand Hagenes. Dylan van Baarle, die de Amstel Gold Race aanvankelijk op zijn programma had staan, is er niet bij. Hij werd voor Parijs-Roubaix (opnieuw) ziek en moest daardoor ook al de Helleklassieker missen. Zijn voorjaar zit er nu op.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.