Vital Concept ambitieus met het oog op 2020
foto: Sirotti
zaterdag 8 december 2018 om 16:48

Vital Concept ambitieus met het oog op 2020

Jérôme Pineau heeft als teammanager van Vital Concept de nodige ambitie. Als het aan de Fransman ligt, doet zijn ploeg in 2020 mee aan alle grote WorldTour-koersen. “We moeten komend seizoen dan ook presteren”, zo beseft Pineau in een interview met Le Populaire du Centre.

“We zullen in 2019 vooral actief zijn in Frankrijk, Spanje, België en Nederland. Om over twee jaar deel te nemen aan de grootste wielerwedstrijden, zullen we moeten winnen op het op één na hoogste niveau”, voert Pineau de druk nog wat verder op.

Om zijn woorden kracht bij te zetten, heeft de oud-renner van onder meer Bouygues Télécom en Quick Step Pierre Rolland, Arthur Vichot en Cyril Gautier aangetrokken. Vooral Rolland en Vichot moeten de ploeg aan zeges helpen. Dit jaar won Vital Concept acht wedstrijden.

Wildcard voor de Tour?
Vital Concept zal in 2020 sowieso willen deelnemen aan de Tour de France. De ProContinentale ploeg hoopt er volgend jaar al bij te zijn, nadat ze dit seizoen naast een wildcard grepen. Eerder liet Rolland al weten graag te willen starten in de Tour.

Dit zal echter niet eenvoudig worden, aangezien Cofidis, Wanty-Groupe Gobert, Direct Energie en Arkéa-Samsic eveneens azen op een uitnodiging. Daarnaast hoopt ook Euskadi-Murias op een wildcard voor de 106e editie van de Franse ronde.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.