Voortbestaan Minerva Team op de helling, renners mogen op zoek naar nieuw onderkomen
Foto: Minerva Cycling
vrijdag 9 september 2022 om 12:43

Voortbestaan Minerva Team op de helling, renners mogen op zoek naar nieuw onderkomen

Het voortbestaan van het Minerva Team staat op de helling. De renners zijn deze week ingelicht over de situatie en mogen voor 2023 uitkijken naar een nieuwe ploeg, zo heeft WielerFlits uit goede bron vernomen. De ploegleiding geeft in een persbericht aan dat Minerva Cycling wel nog altijd hoopt op een doorstart.

De continentale Minerva-ploeg is een project van Filip Carpentier, oprichter en eigenaar van de continentale ploeg én directeur van het gelijknamige fietsmerk. Carpentier overleed op 10 april van dit jaar onverwachts aan de gevolgen van een hartstilstand op amper 47-jarige leeftijd. De ploeg bestond op dat moment nog geen vier maanden.

Ploegleider Preben Van Hecke vertelde ons een dikke maand later nog dat de toekomst van de ploeg er rooskleurig uitzag, maar daar moet hij nu op terugkomen. De ploeg is volop bezig met het vergaren van budgetten voor volgend jaar en het zet ook de deur open voor cosponsoring, naast naamsponsor Minerva. Op die manier hoopt men nog op een doorstart, maar dat loopt minder vlot dan verwacht

In tussentijd zijn de renners ingelicht over de situatie en mogen ze uitkijken naar een nieuwe ploeg. Speerpunt Thimo Willems zette Minerva Cycling dit jaar op de kaart met een tweede plaats in de Brussels Cycling Classic. Ook Gil D’heygere, Thibaut Ponsaerts en Enrico Dhaeye zorgden voor ereplaatsen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.